Байерн разгроми Хамбургер (видео)


Н. Гавазов

Байерн разгроми Хамбургер (видео)

Пред 69 000 зрители на „Алианц Арена", Байерн Мюнхен разгроми с 5:0 Хамбургер в мач от третия кръг на Бундеслигата и се изкачи на второ място в таблицата за временно класиране, преди да се изиграят и останалите три двубоя от кръга. Попаденията за баварците бяха дело на Ван Буйтен (13'), Рибери (17'), Робен (34'), Гомес (56') и Олич (80').

Байерн Мюнхен притисна своя противник от първите минути на мача, като най-активен от домакините бе Ариен Робен, който в 8-та минута пропусна да открие резултата с глава след центриране отляво на Рибери. Това, което обаче не успя да стори холандският национал, направи минути по-късно защитникът Ван Буйтен, който след центриране отдясно успя да изпревари Брума и с глава да изпрати топката в десния ъгъл на вратата на Дробни - 1:0 за Байерн! Напълно заслужен гол с оглед на играта на „динозаврите", които до този момент не бяха организирали нито една атака в посока на Нойер.

Публиката на „Алианц Арена" не трябваше да чака дълго, за да стане свидетел и на второто попадение за своите: Гомес отправи топката към Мюлер, който обаче се отказа да стреля, а я подаде към далечния край на наказателното поле където бе Рибери, който необезпокояван, с множество докосвания изпрати с левия крак коженото кълбо в долния ляв ъгъл на вратата на гостите за 2:0.

До края на полувремето Хамбургер не успя да противопостави нищо на своя съперник, който владееше уверено ситуацията. Първият удар в посока на Нойер дойде едва в 29-та минута, когато разликата можеше да бъде намалена - Дикмайер проби отдясно и от около 15 метра стреля в далечния ъгъл, но стражът на мюнхенци изчисти в корнер. Това не смути домакините, които продължиха да правят каквото си искат със своите гости, като в 33-та минута Робен комбинира с Гомес, който от седем метра изпрати коженото кълбо в ръцете на Дробни. Грешката на нападателя обаче бе изправена минута по-късно от Ариен - холандецът тръгна в атака отдясно, успя да се справи с опеката на двама защитници, нахлу в наказателното поле и от границата на вратарското поле простреля далечния горен ъгъл на вратата на Хамбургер - 3:0!

През второто полувреме Байрен продължи да притиска своя съперник, а действията се развиваха основно пред наказателното поле на Хамбургер, който бе изградил отбранителен вал от осем футболисти. Това обаче не помогна на „динозаврите", които в 56-та минута инкасираха поредния гол - Мюлер отдясно на наказеатолното поле на гостите изпрати топката към Гомес, който въпреки, че лошо отигра положението и скъси ъгъла към вратата, успя да промуши коженото кълбо за 4:0. Веднага след гола стрелецът можеше да оформи дубъл, но ударът му от пет метра бе посрещнат от Дробни.

Последният гол бе дело на Олич в 80-та минута. Пет секунди по-рано хърватинът пропусна от два метра, но след като получи втори шанс след подаване от Бадщубер, от непосредствена близост изпрати топката в горния десен ъгъл на нещастния в този мач Дробни - 5:0 за Байерн!

Борусия Дордмунд - Нюрнберг 2:0

Пред 78 000 зрители на „Сигнал-Идуна - Парк" Борусия Дордмунд победи Нюрнберг с 2:0 в един много нервен мач, в който гостите дадоха достоен отпор на своите именити съперници. Първото полувреме завърши без отбелязан гол, въпреки надмощието, което установиха шампионите, като положения за гол изпуснаха Кагава, Гьотце и Гроскройтц. Гостите също можеха да изненадат своя противник, но ударите на Волшайд и Пекарт бяха неточни. През второто полувреме обаче домакините бяха безкомпромисни и материализираха превъзходството си благодарение на попаденията на Левандовски в 50-та и Гроскройтц в 80-та минута.

 

Останалите резултати от 3-и кръг на Бундеслигата:


Вердер - Бремен - Фрайбург 5:3

(0:1 Сисе -7'; 1:1 Фриц-30'; 2:1 Писаро -34'; 2:2 Сисе-48'; 3:2 Арнаутович -65'; 3:3 Райцингер -84'; 4:3 Хънт-87'; 5:3 Весли - 90')


Щутгарт - Байер Леверкузен 0:1

( 0:1 Кислинг - 28')


Аугсбург - Хофенхайм 0:2

(0:1 Бабел -5'; 0:2 Салихович - 75')

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
183