Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Бохум
Дата: 27.09.2024 г.
Час: 21:30

Грандът Борусия Дортмунд допусна първа загуба за сезона, като поражението беше особено болезнено. В предишния кръг "жълто-черните“ бяха разбити на гости на вицешампиона Щутгарт за крайното 1:5. Играчите на Нури Шахин остават със 7 точки, като BVB е 8-ми.

Бохум прекъсна негативната серия от три поредни загуби, но "сините“ отново не спечелиха. Този път рурци завършиха 2:2 у дома с новака Холщайн Кил, като Бохум има защо да съжалява, тъй като допусна изравняване в края. "Сините“ са с 1 точка и към момента се намират на 16-та позиция в подреждането.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Бохум 4:0


Борусия Мьонхенгладбах – Унион Берлин
Дата: 28.09.2024 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви на Борусия Мьонхенгладбах продължават и в предишния кръг "жребчетата“ записаха втора поредна загуба и общо трета до момента. Преди седмица вестфалци отстъпиха с 0:2 на гости на Айнтрахт. Гладбах е 14-ти и има 3 точки.

Унион Берлин пък продължава с добрите изяви до момента и "железните“ все още са без загуба. В предишния кръг столичани записаха втора поредна победа пред собствена публика, като този път Унион се наложи с 2:1 над Хофенхайм. Берлинчани имат 8 точки и са 4-ти в подреждането.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Унион Берлин 1:1


Фрайбург – Санкт Паули
Дата: 28.09.2024 г.
Час: 16:30

Фрайбург се представя много добре от началото на сезона, като южняците имат три победи до момента и поражение. В предишния кръг Фрайбург записа втори последователен успех, като този път се наложи с 3:0 на гости на коравия Хайденхайм. Играчите на Юлиан Шустер имат 9 точки и са 3-ти в таблицата.

След три поредни загуби новакът Санкт Паули спечели точка. Преди седмица северняците успяха да стигнат до 0:0 у дома срещу солидния тим на РБ Лайпциг. Санкт Паули има само 1 точка на сметката си и към момента е на 17-та позиция в подреждането.

Прогноза: Фрайбург – Санкт Паули 3:1


Майнц 05 – Хайденхайм
Дата: 28.09.2024 г.
Час: 16:30

Майнц 05 записа първа победа за сезона и в предишния кръг "червените“ се наложиха с 3:2 на гости Аугсбург. Хората на Бо Кристиансен имат 5 точки и в момента са 10-ти в колоната.

Сензацията от миналогодишния сезон Хайденхайм започна обещаващо новата кампания, в която клубът от едноименния град записа две победи. Сега обаче Хайденхайм е в серия от две последователни загуби. В последната от тях селекцията на Франк Шмид падна с 0:3 у дома от Фрайбург. Хайденхайм е с 6 точки и е на 9-то място в таблицата.

Прогноза: Майнц 05 – Хайденхайм 1:1


РБ Лайпциг – Аугсбург
Дата: 28.09.2024 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг започна сезона с две поредни победи, но сега "червените бикове“ са в серия от две последователни ремита, завършили за крайното 0:0. И двете равенства за хората на Марко Розе бяха срещу непретенциозния съперници – Унион Берлин и Санкт Паули. Лайпциг е с 8 точки и е на 6-то място в класирането.

Аугсбург инкасира втора загуба за сезона и първа на собствен терен. В предишния кръг баварците отстъпиха с 2:3 от Майнц 05. Играчите на Йес Торуп са с 4 точки и са 12-ти.

Прогноза: РБ Лайпциг – Аугсбург 3:0


Волфсбург – Щутгарт
Дата: 28.09.2024 г.
Час: 16:30

Волфсбург допусна втора поредна загуба и общо трета до момента. В предишния кръг "вълците“ инкасираха драматично поражение за крайното 3:4 на гости на шампиона Байер Леверкузен, след като попаднаха в капана на първенеца и допуснаха попадение в добавеното време на срещата. Играчите на Ралф Хазенхютъл имат 3 точки и са 13-ти. Бялек, Меле, Нмеча, Паредес и Рожерио са контузени, а Герхард е наказан.

Щутгарт записа втора поредна победа в Бундеслигата и в последния си мач от първенството вицешампионът от последния сезон разби с 5:1 у дома финалиста от Шампионската лига Борусия Дортмунд. Възпитаниците на Себастиан Хьонес имат 7 точки и са 7-ми в колоната. Дайел, Нартей и Загаду са контузени.

Прогноза: Волфсбург – Щутгарт 1:2


Холщайн Кил – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 29.09.2024 г.
Час: 16:30

Дебютантът в елитната дивизия Холщайн Кил прекъсна серията от три поредни загуби, но въпреки това северняците отново продължават да чакат историческата първа победа в Бундеслигата. Преди седмица Холщайн направи 2:2 на гости на Бохум, но въпреки спечелената точка тимът е на последното 18-то място.

Айнтрахт набира скорост и в предишния кръг "орлите“ записаха трета поредна победа. Този път възпитаниците на Дино Топмьолер се наложи 2:0 над Борусия Мьонхенгладбах и в момента Айнтрахт е с 9 точки, като заема 4-то място в класирането.

Прогноза: Холщайн Кил – Айнтрахт Франкфурт 1:3


Хофенхайм – Вердер Бремен
Дата: 29.09.2024 г.
Час: 18:30

Хофенхайм инкасира трета поредна загуба, след като в предишния кръг "сините“ паднаха с 1:2 от Унион. Хофе продължава да е с 3 точки и в момента се намира на 15-то място в подреждането.

Вердер допусна първо поражение за кампанията. Преди седмица "бременските музиканти“ бяха пометени с 0:5 у дома от гранда Байерн Мюнхен. Играчите на Оле Вернер остават с 4 точки и към момента са 11-ти.

Прогноза: Хофенхайм – Вердер Бремен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
37