Слаб мач за Дортмунд - Щутгарт им вкара 5 гола


FUTBOL-TV

Слаб мач за Дортмунд - Щутгарт им вкара 5 гола

Щутгарт сътвори истинско отмъщение на Борусия Дортмунд, която им взе добри футболисти през лятото и днес в среща от 4-ия кръг ги победи с 5:1. Щутгарт, изненадващият вицешампион от миналата година, събра 7 точки – колкото има и BVB, но ги изпревари по голова разлика и се нареди на 6-о място в класирането.

Швабите загубиха най-добрия си голмайстор Серху Гираси и националът Валдемар Антон, преместили се в Борусия Дортмунд преди началото на сезона.  Двамата обаче бяха много от губещата страна, тъй като домакините реализираха две попадения през първата четвърт на мача чрез бившия партньор на Гираси Дениз Ундав и неговия заместник Ермедин Демирович. Пристигналият от Аугсбург футболист вече има четири гола в първите четири мача от началото на първенството.

Началото на второто полувреме не промени картината и домакините увеличиха аванса си на 3:0 чрез Енцо Мило, който се разписа в 62-ата минута с левия крак от близко разстояние. Гираси напусна стадиона с утешителния гол за жълто-черните от Дортмунд в 75-ата минута в първото поражение на отбора при новия треньор Нури Сахин.

Беше важно да спечелим трите точки днес, за да покажем реакция след загубата от Реал Мадрид във вторник в Шампионската лига, заяви голмайсторът Ундав пред телевизия DAZN след края на срещата. Най-ценното беше, че вкарахме головете си в правилните и решаващи моменти от мача.

Ел Билал Туре в 80-ата минута направи 4:1, а Ундав оформи крайния резултат в последната на редовното време. А домакините имаха и редица други шансове, като националният централен защитник Антон, освиркван при всяко докосване, имаше особено тежък ден.

  Сподели
90