Директор на Байерн разкритикува политиката на Челси


Н. Гавазов

Директор на Байерн разкритикува политиката на Челси

Директорът на Байерн Макс Еберл разкритикува трансферната политика на Челси.

В началото на новия сезон Челси се оказа в ситуация, в която имаше на разположение повече от четири дузини играчи. Сините дори трябваше да вземат номерата на фланелките на Трево Чалоба и Рахим Стерлинг, за да ги дадат на новите си попълнения Жоао Фелиш и Педро Нето.

Коментирайки решението на неговия клуб да продаде защитника Матийс де Лигт на Манчестър Юнайтед, Еберл каза, че политика като Челси е чужда на Байерн.

"Като клуб трябва да вземете парите отнякъде. Не можете да започнете сезона с 35 играчи – или 45 играчи като Челси – защото в противен случай ще бъде трудно за мениджъра да ги управлява. В противен случай ще трябва да откраднете числа, но при нас това не е така.

Похарчихме пари за Олисе, Палиня, Хироки. Тези пари трябва да дойдат отнякъде. Разбирам, че има любимци на феновете, но ние не вземаме решения въз основа на това дали играчите са любими на феновете. Взехме нашите решения за защитата заедно с Компани Искахме левия защитник и затова купихме Хироки“, цитира Football.London Еберл.

  Сподели
25