Компани коментира критиките на Хьонес


Н. Гавазов

Компани коментира критиките на Хьонес

Старши треньорът на Байерн Венсан Компани коментира изявленията на почетния президент на клуба Ули Хьонес, в които той критикува трансферната кампания и също така заяви, че отборът няма да може да подпише с никого, освен ако не продаде няколко играчи.

"Купуването и продаването на играчи не е моя работа. Тук съм за отбора. Трябваше да проведете тази пресконференция с Макс Еберл и Кристоф Фройнд ( спортен главен изпълнителен директор и директор на Байерн). Аз съм връзката с играчите, не мога да кажа нищо за това.

Няма да правя пресконференция само за да реагирам на казаното от Ули Хьонес , въпреки че много го уважавам.

Той и аз имахме частна вечеря. Той обясни какво е направило Байерн толкова успешен. Те винаги вървяха напред, дори когато печелеха титли. Тогава стана дума за следващата титла. Същото е и при мен, в семейството ми. Баща ми е добър пример, той е на 76 години и все още има толкова много енергия. Опитвам се да живея по същия начин“, заяви Компани.

38-годишният белгийски специалист пое ръководството на мюнхенския клуб през май 2024 година. През летния трансферен прозорец Байерн подписа с централния защитник Хироки Ито от Щутгарт, крилото Михаел Олисе от Кристъл Палас и полузащитника Жоао Палиньо от Фулъм.

  Сподели
87