Щутгарт с летящ старт срещу Шалке, Вердер удари Кайзерслаутерн (видео)


А. Павлов

Щутгарт с летящ старт срещу Шалке, Вердер удари Кайзерслаутерн (видео)

Щутгарт започна по блестящ начин новата кампания в Бундеслигата. Швабите победиха Шалке с 3:0, след като показаха солидни действия в отбрана и разнообразни идеи в атака. Играчите на Бруно Лабадия загатнаха ясно, че този сезон може да бъде по-успешен за тима. Какау, Мартин Харник и Шинджи Оказаки пък отбелязаха попаденията за Швабите в днешния следобед.

След като в 14-ата минута бразилският капитан на Щутгарт изтърва стопроцентово положение за гол, 23 минути по-късно той не сгреши и изведе своите напред в резултата. Тамаш Хайнал центрира от ъглов удар, Маса продължи топката към Какау и той вкара с глава за 1:0.

В самия край на първото полувреме Щутгарт можеше да дублира своята преднина, но Ферман спаси вещо удара на Харник. Така последният съдийски сигнал за първите 45 минути дойде при резултат 1:0 за домакините, като по този начин мачът оставаше отворен.

След смяната на полетата гелзенкирхенци погледнаха по-смело към вратата на Щутгарт, но хората на Лабадия продължаваха да създават по-опасните атаки в срещата. Швабите се прибраха малко по-назад в половината си, чакайки удобни моменти за организиране на контраакции. Именно при едно такова нападение в 51-ата минута домакините създадоха страхотна възможност и първо Мартин Харник, а след това и Какау не успяха да преодолеят Ралф Ферман.

Въпреки това пет минути по-късно Харник вече бе в прегръдките на своите съотборници. Швабите спечелиха фаул вдясно от пеналтерията на Миньорите. Зад топката застана Хайнал, който подаде късо към Молинаро, а италианецът центрира остро към наказателното поле на Шалке, където Мартин Харник се разписа след изстрел с глава.

С това положението за гостите стана много тежко. Те се втурнаха в предни позиции в търсене на гола. Подопечните на Ралф Рангник сътвориха няколко шанса, най-чистият от които бе пропилян от Ян Моравек в 75-ата минута.

От друга страна, домакините не спряха да атакуват опасно на контраатаки. Какау и Гентнер можеха да отбележат, ала пропуснаха от чисти позиции.

Минута преди края на редовното време появилият се като смяна Шинджи Оказаки обаче успя да вкара трето попадение за Швабите и по този начин да фиксира крайния резултат в двубоя. Японецът овладя чудесно дълъг пас на резервата Траоре, размина Фукс и с техничен шут не остави шансове на Ферман.

В другия топмач от следобедната сесия Вердер надделя над Кайзерслаутерн с 2:0. И двата гола за бременци бяха дело на Маркус Розенберг. Шведът откри резултата в 60-ата минута, когато довкара една отбита топка във вратата на Кевин Трап. 21 минути след този епизод Розенберг се разписа още веднъж, след като засече центриране на Уесли.

Ето и останалите резултати от днешния следобед:

Аугсбург - Фрайбург 2:2
Хановер - Хофенхайм 2:1
Кьолн - Волфсбург 0:3

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
258