От Байерн разкритикуваха трансфера на Мбапе


Н. Гавазов

От Байерн разкритикуваха трансфера на Мбапе

Спортният директор на Байерн Макс Еберл разкритикува трансфера на френския нападател Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен в Реал Мадрид.

"Винаги можеш да станеш по-алчен човек за пари, но всеки, който е алчен за пари, постепенно ще се превърне в пирон в ковчега на футбола. Ако в един момент всички пари напуснат [от пазара], тогава няма да има с какво да се прави бизнес. Говорим за стотици милиони. Прекалено е и в един момент има чувството, че всичко е на път да се пръсне.

В един момент ще има пренасищане и ще се появи Саудитска Арабия. Това не ме кара да се чувствам положително. За да бъда честен, трябва да призная, че това е пазарът сега. Парите заминават. Никой клуб не печели от това. Футболисти, семейства, агенти - печелят всички, но не и клубовете. Преди това клубовете печелеха. Парите останаха в обръщение, но сега стават все по-малко“, заяви Еберл за Suddeutsche Zeitung.

Припомняме, че на 3 юни Мбапе официално стана играч на Реал Мадрид. След това в медиите се появи информация, че заплатата на френския нападател ще бъде 30 милиона евро на година плюс бонуси за отбелязани голове. Договорът на Мбапе включва и освобождаваща клауза от 1 милиард евро. Последният клуб на Мбапе преди да премине в Реал беше Пари Сен Жермен.

  Сподели
308