Байерн посреща Кьолн, докато мисли за Арсенал


Н. Атанасов

Байерн посреща Кьолн, докато мисли за Арсенал

Байерн Мюнхен – Кьолн
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 13.04.2024 г.
Час: 16:30

Байерн Мюнхен допусна обрат от 2:0 до 2:3 при гостуването си на Хайденхайм. За Байерн, който остава на второ място в подреждането с 60 точки, a поражението е второ поредно в шампионата. Байерн губи повече от пет мача за един сезон в първенството за първи път от сезон 2011/2012, а освен това отстъпва пред дебютант в Бундеслигата за първи път от 2000-та година насам.

Иначе Хари Кейн и Серж Гнабри се разписаха за гранда от Мюнхен, съответно в 38-ата и 45-ата минута, но в рамките на минута – в 50-ата и 51-ата домакините изравниха. Кевин Сеса намали на 1:2, възползвайки се от отличен пас към него, а минута по-късно Тим Клайндийнст изравни с чудесен изстрел за 2:2. Пак Клайндийнст реализира за 3:2, носейки победата за Хайденхайм в 79-ата минута на двубоя.

Така Байерн ще трябва да се примири, че няма да спечели титлата, като единственият шанс за трофей от това да изпрати тотално провалена кампания, остава Шампионската лига. През седмицата баварците направиха 2:2 на гости на Арсенал в първи 1/4-финален двубой в надпреварата, като оставиха развръзката за след няколко дни в Мюнхен. Именно поради тази причина не е изключено Томас Тухел да заложи на много от резервите за предстоящия двубой.

Гнабри и Сар са контузени за домакините.

Борещият се за оцеляване отбор на Кьолн прекъсна серията от седем поредни мача без победа и в предишния кръг "козлите“ стигнаха до много драматичен успех с 2:1 у дома над Бохум. Отборът от Карнавалния град губеше в резултата до последната минута, но след късен обрат грабна пълния комплект точки.

В момента играчите на Тимо Шулц са на предпоследното 17-то място, като имат 22 точки, което е с една по-малко от позицията, която дава право на бараж и на четири от директното спасение.

Дейл, Килиан, Зелке и Ут са контузени, а Мартел е наказан.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Кьолн 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Кьолн (Тимо Шулц)
 
Швабе
   
Тилман
Хюберс
Чабот
Финкграфе
Хюсеинбашич
Любичич
Алиду
Кайнц
Тигес
Адамян
Чупо-Мотинг
Тел
Мюлер
Коман
Горецка
Павлович
Мазраоуи
Дайър
Упамекано
Кимих
   
Улрайх
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Кьолн 2:0

  Сподели
113