Жером Боатенг: Имаме много, много силен отбор


А. Павлов

Жером Боатенг: Имаме много, много силен отбор

Дъжд като из ведро. Температури, които по-скоро напомнят за дни от късната есен. Времето в Мюнхен днес беше неприятно. Повечето играчи на Байерн приеха това спокойно. Те се насладиха на почивен ден след края на Лига Тотал Къп. Въпреки това Давид Алаба и новото попълнение Жером Боатенг по собствено желание правеха специални упражнения под наставлението на двамата помощник-треньори Петер Херман и Херман Герланд.

Упражнения за издръжливост и бързина бяха част от програмата на тренировъчната сесия. След около 60 минути изтощени, но доволни Алаба и Боатенг закрачиха бавно към съблекалнята. Впоследствие немският национал говори пред официалния уебсайт на Байерн относно своето физическо състояние и първите си впечатления от своя нов клуб.

Интервюто с Жером Боатенг:

Въпрос: Жером, измина една уморителна тренировка в силния дъжд. Как се чувстваш?

Боатенг: "Сега, естествено, съм просто капнал. Това обаче ми се отрази добре. Нуждая се от нещо такова!"

Въпрос: Какво е твоето настоящо физическо състояние?

Боатенг: "Разбира се, все още изоставам леко в подготовката, защото с Манчестър Сити още не бях тренирал много. В Лос Анджелис направихме само няколко теста за издръжливост, а момчетата в Байерн вече бяха една седмица в Трентино, където провеждаха тренировъчен лагер. Опитвам обаче възможно най-бързо да компенсирам своето изоставане, за да мога скоро да помагам на тима."

Въпрос: През следващата седмица на "Алианц Арена" ще се проведе турнирът Ауди Къп. Какво очакваш от тази мининадпревара?


Боатенг: "Много се радвам за това, че ще мога да играя срещу отбори като Милан и Барселона. Сега се състезавам за Байерн, един от най-големите тимове в света, и искам да се съревновавам с тези отбори. Тук имаме идеални предпоставки, за да можем да тренираме оптимално и да показваме върхови изяви."

Въпрос: Как беше приет от новите си съотборници?

Боатенг:
"Всички са много учтиви. Вече познавах неколцина от немския национален тим. Само не разбирам диалекта на този австриец Давид Алаба." (Алаба седи до Боатенг, слуша интервюто, двамата се смеят шумно)

Въпрос: Байерн привлече няколко нови играчи. Как оценяваш качеството на състава?

Боатенг: "Имаме много, много силен отбор. Все още новите състезатели трябва да се интегрират в него и отделните части от отбора да напаснат една към друга. Този процес ще продължи известно време, ала футболистите, които вече отдавна са тук, помагат на новите по много добър начин."

Въпрос: Какво отличава твоят нов наставник Юп Хайнкес?


Боатенг:
"Той разполага с много богат опит. Освен това вече е работил в чужбина. Той знае точно как трябва да се подходи с различните типове играчи. Има добро чувство за приветствия, като винаги улучва правилния тон на говорене. Това много ми харесва!"

  Сподели
158