Леверкузен дръпна с 10 точки пред Байерн Мюнхен


FUTBOL-TV

Леверкузен дръпна с 10 точки пред Байерн Мюнхен

Байер Леверкузен по всичко изглежда, че няма как са бъде спрян и постигна 20-о победа в Бундеслигата, след като днес преодоля с 2:0 останалия с 10 човека регионален съперник Кьолн. С тази победа аспирините, водени от Шаби Алонсо, имат 64 точки и водят с 10 пред шампиона Байерн Мюнхен, който е 2-и. Освен това днес те увеличиха серията си без поражение на 34 мача.

Нападателят на Кьолн Ян Тилман беше изгонен от игра още в 14-ата минута, след като влезе направо опасно за здравето в краката на Гранит Джака. Джереми Фримпонг откри резултата в 37-ата минута.

Но останали и с 10 човека, застрашените от изпадане домакини не се предадоха и в средата на второто полувреме можеха да изравнят. Ударът на Саргис Адамян обаче се отби в страничната греда. В 73-ата минута обаче Алехандро Грималдо удвои преднината на своите след подаване на Амин Адли.

До края на първенството остават още 10 кръга, а Байер Леверкузен никога не е ставал шампион. Също така те трябва да разпределят силите си, тъй като са на полуфинал в турнира за купата на страната и на осминафинал срещу Карабах (Азербайджан) в турнира Лига Европа.

  Сподели
169