Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Майнц 05
Дата: 23.02.2024 г.
Час: 21:30

Байер Леверкузен записа 18-ти успех от началото на сезона, като "аспирините“ са непобедни до момента. Преди седмица играчите на Чаби Алонсо направиха нова крачка към първа титла в клубната история, надигравайки с 2:1 като гости дебютанта Хайденхайм. Така Леверкузен продължава да е едноличен водач и да удържа първото място, като има 57 точки, което вече е с осем повече спрямо Байерн Мюнхен, който допусна нова загуба в Бундеслигата. Артур и Бонифас са контузени за домакините.

Майнц 05 е на срещуположния полюс. "Червените“ се намират в зоната на изпадащите и са активно замесени в битката за оцеляване. В предишния кръг Майнц успя да прекъсне серията от 11 поредни мача без победа, като успя да се наложи с 1:0 у дома над Аугсбург. Тимът остава под чертата и е на предпоследното 17-то място с актив от 15 точки. Айорк, Бел, Буркард, Да Коща, Фернандеш, Ханхе-Олсен, Рихтер, Лейч и Вайпер са в лазарета на гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Майнц 05 3:0


Борусия Мьонхнегладбах – Бохум
Дата: 24.02.2024 г.
Час: 16:30

Пети пореден двубой без победа в първенството и отборът на Борусия Мьонхенгладбах вече е непосредствено над зоната на изпадащите. В последния си мач от шампионата "жребчетата“ отстъпиха с 0:2 на гости на РБ Лайпциг. Гладбах е с 22 точки и е на спасителното 15-то място, като засега е на шест пункта от първия от отборите под чертата.

След две поредни равенства при резултат 1:1 отборът на Бохум поднесе една от изненадите през сезона и срази с 3:2 все още действащия шампион Байерн Мюнхен. Така "сините“ имат 25 точки и се придвижиха до 11-ото място в класирането.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Бохум 2:2


Унион Берлин – Хайденхайм
Дата: 24.02.2024 г.
Час: 16:30

Унион направи нова решителна крачка към оцеляването, след като преди седмица "железните“ записаха втора поредна победа и общо седма до момента. Този път столичани се поздравиха с пълния комплект точки на гости на Хофенхайм за крайното 1:0. Селекцията на Ненад Биелица е с 24 пункта и е на 13-то място в таблицата.

Силната серия от осем поредни мача без загуба, в която дебютантът Хайндехайм записа четири успеха и четири ремита, приключи в предишния кръг. Тогава отборът от едноименния град отстъпи с 1:2 у дома от лидера Байер Леверкузен. Хайденхайм е 10-ти и е с 27 точки.

Прогноза: Унион Берлин – Хайденхайм 1:1


Щутгарт – Кьолн
Дата: 24.02.2024 г.
Час: 16:30

Сензацията в есенния дял в Бундеслигата Щутгарт записа четвърта поредна победа в първенството и общо 15-та до момента. Този път играчите на Себастиан Хьонес очаквано надиграха с 2:1 последния в класирането Дармщад. След този успех "швабите“ остават на 3-ото място и имат 46 точки. Нартей, Нюбел, Ундав и Загаду са с травми, а Щенцел е наказан.

Борещият се за оцеляване отбор на Кьолн допусна 12-та загуба до момента. В предишния кръг "козлите“ отстъпиха с 0:1 у дома от Вердер. Поражението остави хората на Щефен Баумгарт с 16 точки, а Кьолн е 16-ти и към момента е на шест пункта от спасението. Зелке, Ут и Валдмишд са аут.

Прогноза: Щутгарт – Кьолн 3:1


Вердер Бремен – Дармщад
Дата: 24.02.2024 г.
Час: 16:30

Вердер продължава да мечтае за Европа и в предишния кръг северняците бързо се върнаха на победния път, записвайки четвърти успех за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път "бременските музиканти“ се наложиха с 1:0 на гости на Кьолн. Играчите на Оле Вернер имат 29 точки и са 7-ми, като са на четири пункта от Топ 6.

Новакът Дармщад е без победа вече в 15 поредни мача и по всичко личи, че едва ли "лилиите“ ще успеят да се спасят от изпадане. В момента отборът от едноименния град е на последното 18-то място и има 12 пункта. В предишния кръг Дармщад завърши отстъпи с 1:2 у дома от коравия тим на Щутгарт.

Прогноза: Вердер Бремен – Дармщад 2:0


Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург
Дата: 25.02.2024 г.
Час: 16:30

Айнтрахт записа второ поредно равенство в първенството и вече в три поредни кръга "орлите“ са без успех. Преди седмица играчите на Дино Топмьолер поделиха точките на гости на Фрайбург за крайното 3:3. Айнтрахт на три първи повеждаше в резултата, но така и не съумяваше да запази преднината си. С добавената точка "орлите“ имат 33 и продължават да са на 6-то място в подреждането.

Волфсбург няма победа в първенството вече в седем последователни кръга, като за този период "вълците“ записаха пет ремита и две поражения. В предишния кръг селекцията на Нико Ковач успя да измъкне точка за крайното 1:1 у дома срещу солидния тим на Борусия Дортмунд. Волфсбург е с 24 пункта е на 12-то място.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург 2:1


Борусия Дортмунд – Хофенхайм
Дата: 25.02.2024 г.
Час: 18:30

Борусия Дортмунд не успя да спечели във второ поредно гостуване. Този път "жълто-черните“ изтърваха успеха при визитата си на колебливия Волфсбург за крайното 1:1. BVB запази 4-ото си място в подреждането, като хората на Един Терзич са с 41 пункта, но вече имат аванс от само една точка спрямо РБ Лайпциг. Адейеми, Алер и Кобел са с контузии.

Хофенхайм е без победа вече в осем поредни срещи, като възпитаниците на Пелегрино Матарацо все още нямат успех за календарната 2024 г. В предишния кръг "сините“ отстъпиха с 0:1 у дома от Унион Берлин. Поражението остави Хофе с 27 точки, а отборът е 9-ти в подреждането. Бериша, Джон и Прьомел са контузени, а Нсоки е наказан.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Хофенхайм 3:0


Аугсбург – Фрайбург
Дата: 25.02.2024 г.
Час: 20:30

Аугсбург е без успех вече в четири поредни кръга, като в последния от тях баварците отстъпиха с 0:1 на гости на предпоследния в класирането Майнц 05. Селекцията на Енрико Маасен е с 23 точки и е на 14-то място в класирането.

Фрайбург прекъсна серията от три поредни загуби, но тимът отново не спечели. В предишния кръг възпитаниците на Криситан Щрайх се спасиха от ново поражение с гол в последната минута за крайното 3:3 у дома срещу Айнтрахт. Фрайбург на три пъти изоставаше в резултата, но демонстрира характер и в крайна сметка спечели точка. Южняците са 8-ми и са с 29 пункта.

Прогноза: Аугсбург – Фрайбург 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209