Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата

Хайденхайм – Борусия Дортмунд
Дата: 02.02.2024 г.
Час: 21:30

След като приключи предходната година в серия от три поредни победи, новакът Хайденхайм стартира настоящата с три последователни ремита и всичките при резултат 1:1. Преди седмица клубът от едноименния град подели точките при гостуването си на Хофенхайм. В момента Хайденхайм е на 10-то място и има 23 точки, като към момента изгледите за дебютанта са обнадеждаващи, че ще успее да се утвърди в елитната дивизия и през следващата кампания. Келер и Кенай са контузени за домакините.

Борусия Дортмунд продължава със силните изяви през 2024 г. и в "жълто-черните“ записаха трета поредна победа в Бундеслигата. В предишния кръг BVB срази с 3:1 у дома Бохум, а големият герой за вестфалци бе Никлас Фюлкруг, който реализира хеттрик. Възпитаниците на Един Терзич отново са в зона "Шампионска лига“ и вече са 4-ти, като имат актив от 36 пункта. Адейеми, Дуранвил, Нмеча и Риерсон са с травми, а Алер е за родината си на Купата на африканските нации.

Прогноза: Хайденхайм – Борусия Дортмунд 2:3


Бохум – Аугсбург
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 16:30

Отборът на Бохум допусна трета поредна загуба далеч от дома, след като в предишния кръг "сините“ отстъпиха с 1:3 на гости Борусия Дортмунд. Поражението остави рурци с 20 точки, като Бохум е на 14-та позиция и към момента е на осем пункта от първия от отборите под чертата.

Аугсбург инкасира четвърта загуба за последните си шест мача в Бундеслигата. Преди седмица тимът загуби регионалния сблъсък срещу гранда Байерн Мюнхен с 2:3, като хората на Енрико Маасен могат да съжаляват, тъй като пропуснаха дузпа, а отделно и попадение им беше отменено след намесата на VAR. Аугсбург остава с 21 точки и е 13-ти в подреждането.

Прогноза: Бохум – Аугсбург 1:1


Дармщад – Байер Леверкузен
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 16:30

Новакът Дармщад е без победа вече в 12 поредни мача и по всичко личи, че едва ли "лилиите“ ще успеят да се спасят от изпадане. В момента отборът от едноименния град е на последното 18-то място и има 11 пункта. В предишния кръг Дармщад отстъпи с 0:1 на гости на Унион Берлин. Хорнби, Ману и Рейдел са аут.

Серията от четири поредни победи за лидера Байер Леверкузен приключи преди седмица, когато "аспирините“ се препънаха у дома за крайното 0:0 срещу Борусия Мьонхенгладбах. Възпитаниците на Чаби Алонсо смазаха съперника откъм положения, но не успяха да отбележат попадение. Така Леверкузен допусна преследвачът Байерн Мюнхен да скъси изоставането си от върха на две точки, но "аспирините“ остават водач с 49 пункта. Артур, Бонифас, Кусуну и Паласиос пропуска предстоящия двубой.

Прогноза: Дармщад – Байер Леверкузен 0:4


Фрайбург – Щутгарт
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 16:30

Отборът на Фрайбург допусна втора поредна загуба далеч от дома и общо седма до момента. В предишния кръг хората на Кристиан Щрайх паднаха с 1:3 на гости на Вердер. Поражението остави Фрайбург с 28 точки, а тимът е 7-ми в колоната. Доан, Гюнтер, Киерех, Лайнхарт, Розенфелдер и Шмид са аут за домакините.

Сензацията в есенния дял в Бундеслигата Щутгарт прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг "швабите“ разбиха с 5:2 у дома РБ Лайпциг, който е един от основните претенденти на Щутгарт за място в Топ 4. С хеттрик за селекцията на Себастиан Хьонес се отчете Дениз Ундав. След този успех "швабите“ са 3-ти и имат 37 точки. Отсъстващи за Щутгарт са ключови играчи като Гираси, Ито, Йонг, Нартей, Силас и Загаду.

Прогноза: Фрайбург – Щутгарт 2:2


Майнц 05 – Вердер Бремен
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 16:30

Майнц 05 няма победа в първенството вече в осем последователни кръга. В последния от тях "червените“ отстъпиха с 0:1 на гости на Айнтрахт. Майнц остава на предпоследното 17-то място и е с 11 пункта, като засега е на шест точки от спасението.

Добрата форма на Вердер продължава и северняците са без загуба вече в шест поредни мача, като в момента "бременските музиканти“ записаха две поредни победи. Преди седмица играчите на Оле Вернер се разправиха с Фрайбург у дома за крайното 3:1. Вердер е с 23 точки и е 9-ти в класирането.

Прогноза: Майнц 05 – Вердер Бремен 0:1


Кьолн – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 19:30

Кьолн продължава да е активно замесен в битката за оцеляване. "Козлите“ нямат победа вече в шест поредни кръга, а в последния от тях тимът от Карнавалния град завърши 1:1 на гости на Волфсбург. С добавената точка играчите на Щефен Баумгарт имат общо 12, като са под чертата, заемайки 16-та позиция, и са на пет пункта от спасението.

Айнтрахт записа трета победа за последните си пет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "орлите“ се наложиха очаквано с 1:0 у дома над предпоследния Майнц 05. Селекцията на Дино Топмьолер събра 31 точки и е на 6-то място в класирането.

Прогноза: Кьолн – Айнтрахт Франкфурт 1:2


Волфсбург - Хофенхайм
Дата: 04.02.2024 г.
Час: 16:30

Отборът на Волфсбург продължава да е непостоянен в изявите си през текущата кампанията. В предишния кръг "вълците“ записаха трето поредно равенство, отново при резултат 1:1, но този път у дома срещу Кьолн. Така играчите на Нико Ковач остават без победа през новата календарна година и в момента се намират на 11-то място с актив от 22 точки.

Хофенхайм няма победа в първенството вече в пет последователни срещи. В последната от тях "сините“ завършиха 1:1 на собствен терен с новака Хайденхайм. Хората на Пелегрино Матарацо са 8-ми и са с 25 точки.

Прогноза: Волфсбург – Хофенхайм 1:1


РБ Лайпциг – Унион Берлин
Дата: 04.02.2024 г.
Час: 18:30

Ужасното началото на 2024 г. за амбициозния РБ Лайпциг продължава и "червените бикове“ са в серия от три поредни загуби до момента. В предишния кръг възпитаниците на Марко Розе бяха разбити с 2:5 на гости на Щутгарт, който е един от основните претенденти на тима за място в Шампионската лига наесен. Лайпциг вече е извън Топ 4 и се намира на 5-та позиция, като остава с 33 точки, което е с три по-малко от Борусия Дортмунд.

Намиращият се доскоро на дъното състав на Унион Берлин постигна много ценен успех преди седмица. Тогава "железните“ сразиха с 1:0 последният Дармщад. По този начин столичани поеха глътка въздух и събраха 17 точки, като се отдалечиха на пет пункта от опасната зона, но играчите на Ненад Биелица са и с мач по-малко.

Прогноза: РБ Лайпциг – Унион Берлин 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266