Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт – Майнц 05
Дата: 26.01.2024 г.
Час: 21:30

Амбициозният тим на Айнтрахт се издъни в предишния кръг и не успя да запише трета поредна победа в първенството. "Орлите“ пропиляха два гола аванс при гостуването си на последния Дармщад за крайното 2:2, като допуснаха изравнително попадение в 95-ата минута. Възпитаниците на Дино Топмьолер са 6-ти и са с 28 точки.

Майнц 05 пък трябваше да домакинства на Унион Берлин, но заради влошената метеорологична обстановка мачът беше отложен за началото на февруари. "Червените“ са 16-ти и са с 11 пункта.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Майнц 05 3:0


Хофенхайм – Хайденхайм
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви на Хофенхайм продължиха и преди седмица, когато тимът допусна втора поредна загуба и общо трета до момента. Сега играчите на Пелегрино Матарацо паднаха на гости на Фрайбург за крайното 2:3. Хофе е с 24 точки и е 8-ми в таблицата.

Хайденхайм записа второ поредно равенство за 2024 г., като и този път срещата приключи при резултат 1:1, но у дома срещу Волфсбург. Дебютантът няма загуба вече в пет последователни мача в Бундеслигата и в момента е на 9-та позиция с актив от 22 пункта.

Прогноза: Хофенхайм – Хайденхайм 2:1


Щутгарт – РБ Лайпциг
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 16:30

Една от приятните изненади през есенния дял в първенството – Щутгарт, започна неубедително новата календарна година. "Швабите“ допуснаха втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в шампионата. Този път селекцията на Себастиан Хьонес отстъпи с 0:1 на гости на Бохум, като не е без значение и фактът, че Щутгарт е без водещи играчи, които са с националните си отбори на Купата на африканските нации и Купата на Азия. "Швабите“ запазват 3-ото си място и са 34 точки, но РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд са само с точка по-малко. Нартей е контузен, Каразор е наказан, а с националните отбори са ключови играчи като Гираси, Мвумпа, Ито и Йонг.

Ситуацията при РБ Лайпциг е абсолютно идентична. "Червените бикове“ са в серия от две поредни загуби за 2024 г., като в предишния кръга възпитаниците на Марко Розе допуснаха драматичен обрат у дома от лидера Байер Леверузен за крайното 2:3. Лайпциг на два пъти повеждаше, но гол в добавеното време лиши отбора дори от възможността да спечели точка. "Биковете“ са 4-ти и са с 33 пункта. Симонс е наказан, а Хайдара е на турнира за Купата на африканските нации.

Прогноза: Щутгарт – РБ Лайпциг 1:2


Вердер Бремен – Фрайбург
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 16:30

Последната победа на Вердер над Байерн бе от сезон 2008/09, когато "бременските музиканти“ печелят с 5:2 на гости в Мюнхен. След този мач баварците постигнаха 23 победи и едва 4 равенства. И ето, че в предишния кръг северняците се наложиха с 1:0 на гости на баварците. Бившият играч на Байерн Мичел Вайзер преодоля Алфонсо Дейвис и изпрати топката във вратата на Мануел Нойер, за да оформи крайния резултат.

След два поредни мача без победа Фрайбург записа успех и в предишния кръг южняците се наложиха с 3:2 у дома над Хофенхайм. Играчите на Кристиан Щрайх пропиляха аванс от два гола, но в крайна сметка грабнаха пълния комплект точки. Фрайбург е с 28 пункта и е 7-ми.

Прогноза: Вердер Бремен – Фрайбург 2:2


Волфсбург – Кьолн
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 16:30

Волфсбург записа второ поредно равенство и вече в три последователни кръга "вълците“ нямат победа в Бундеслигата. В последния си мач играчите на Нико Ковач направиха 1:1 като гости на новака Хайденхайм. Волфсбург е с 21 точки и е 11-ти в подреждането.

Кьолн инкасира трета загуба за последните си пет мача в първенството и общо 11-то поражение на сметката си до момента. В предишния кръг "козлите“ паднаха с 0:4 у дома от Борусия Дортмунд. Поражението остави тима от Карнавалния град под чертата, а Кьолн е на предпоследното 17-то място и е с 11 пункта.

Прогноза: Волфсбург – Кьолн 1:0


Байер Леверкузен – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 19:30

Байер Леверкузен продължава да се представя феноменално и да е едноличен водач след 18 кръга на кампанията. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините“ стигнаха до драматична победа на гости на РБ Лайпциг за крайното 3:2, въпреки че на два пъти изоставаха в резултата. Във втори последователен двубой Леверкузен стига до победата след гол в добавеното време. Така възпитаниците на Чаби Алонсо имат 45 точки и са лидер, като са с преднина от 4 точки спрямо Байерн Мюнхен. Паласиос, Артур и Бонифас са контузени, Тах е наказан, а с националните отбори са Кусуну, Тапсоба и Адли.

След шест поредни домакинства без загуба Борусия Мьонхнеглабах допусна поражение на собствен терен. Това се случи в предишния кръг, когато "жребчетата“ паднаха с 1:2 от Аугсбург и то след обрат през втората част. Селекцията на Херардо Сеоане остава с 20 точки, а Гладбах е 12-ти в подреждането. Омлин и Итакура са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – Борусия Мьонхнегладбах 3:1


Унион Берлин – Дармщад
Дата: 28.01.2024 г.
Час: 16:30

В предишния кръг Унион Берлин трябваше да гостува на Майнц 05, но заради лошите климатични условия двубоят беше отложен. В крайна сметка "железните“ играха през седмицата, когато в друга отложена среща – гостуване на шампиона Байерн Мюнхен, отстъпиха с минималното 0:1. Поражението остави столичани с 14 точки, като играчите на Ненад Биелица са на спасителното 15-то място и са с четири пункта повече спрямо първия от отборите под чертата.

Новакът Дармщад е без победа вече в 11 поредни мача и по всичко личи, че едва ли "лилиите“ ще успеят да се спасят от изпадане. В момента отборът от едноименния град е на последното 18-то място и има 11 пункта. В предишния кръг Дармщад успя да навакса пасив от два гола и стигна до 2:2 у дома срещу Айнтрахт.

Прогноза: Унион Берлин - Дармщад 2:0


Борусия Дортмунд – Бохум
Дата: 28.01.2024 г.
Час: 18:30

След като приключи предходната календарна години с непостоянни изяви, през новата Борусия Дортмунд отново напомни за себе си и вече има два последователни успеха. Последният от тях дойде на гости на Кьолн, когато "жълто-черните“ сразиха с 4:0 съперника. Така BVB успя да скъси изоставането си от Топ 4 и в момента хората на Един Терзич са 5-ти с актив от 33 точки. Риерсон, Дуранвил и Нмеча са с травми, а Бенсебаини е на турнира за Купата на Африка.

Бохум записа първи успех за 2024 г. и в предишния кръг "сините“ се наложиха с 1:0 над коравия Щутгарт. С победа тимът от област Рур събра 20 точки и се отдалечи на девет пункта от опасната зона, като Бохум е на 14-то място. Толба, Бернардо и Асано пропускат предстоящия двубой.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Бохум 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
361