Байерн ще се разправи с Бременските музиканти


Н. Атанасов

Байерн ще се разправи с Бременските музиканти

Байерн МюнхенВердер Бремен
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 21.01.2024 г.
Час: 16:30

Байерн Мюнхен се наложи над Хофенхайм с 3:0 при подновяването на Бундеслигата и в мач, в който бе почетена паметта на легендата на клуба и на германския футбол Франц Бекенбауер. Срещата от 17-ия кръг на първенството се игра при температура от минус 8 градуса. Джамал Мусиала отбеляза два от головете за домакините, а в добавеното време Хари Кейн вкара своя 22-ри гол за сезона за Байерн в Бундеслигата, с което оформи крайния резултат 3:0.

С този успех Байерн събра 41 точки и е на четири зад лидера в класирането Байер Леверкузен. Баварският отбор има отложен мач с Унион Берлин, който ще се играе на 24 януари.

Аут за домакините са контузените Гнабри и Сар, а Ким и Мазароуи са със своите родини съответно на Купата на Азия и Купата на африканските нации.

Вердер записа трето поредно равенство в първенството и вече в четири последователни кръга "бременските музиканти“ нямат загуба. В последния си мач северняците се спасиха от поражение след изравнителен гол в 93-ата минута за крайното 1:1 на гости на Бохум.

Възпитаниците на Оле Вернер са 13-ти и имат 17 точки, като засега са на дистанция от шест пункта от първия от отборите под чертата.

Битенкурт и Дукш са наказани, Кейта е на турнира за Купата на Африка, а Опиц, Пайпер и Велкович са контузени.

Последната победа на Вердер над Байерн е от сезон 2008/09, когато "бременските музиканти“ печелят с 5:2 на гости в Мюнхен. След този мач баварците имат 23 победи и едва 4 равенства.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Вердер Бремен 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Вердер Бремен (Оле Вернер)
 
Цетерер
   
Щарк
Фридъл
Юнг
Вайзер
Линен
Деман
Шмид
Щаге
Нинмах
Боре
Кейн
Сане
Мюлер
Горецка
Мусиала
Кимих
Дейвис
Де Лихт
Упамекано
Лаймер
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 4:0

  Сподели
186