Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 – Унион Берлин
Дата: 19.01.2024 г.
Час: 21:30

Майнц 05 записа второ поредно равенство и вече в седем последователни кръга "червените“ са без победа. За този период от време играчите на Бо Свенсон завършиха пет пъти наравно, а в два от случаите загубиха. В първия си двубой за 2024 г. Майнц подели точките у дома срещу Волфсбург за крайното 1:1. Клубът има 11 пункта и остава под чертата, като е на 16-та позиция.

Унион Берлин прекъсна негативната серия от шест последователни загуби далеч от дома, но в предишния кръг "железните“ отново не спечелиха в свое гостуване. Този път столичани завършиха 0:0 на гости на амбициозния Фрайбург. Възпитаниците на Ненад Биелица са с 14 точки и се намират непосредствено над опасната зона, заемайки спасителното 15-то място.

Прогноза: Майнц 05 – Унион Берлин 1:2


Кьолн – Борусия Дортмунд
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 16:30

Кьолн прекъсна серията от две поредни загуби, но "козлите“ са без победа вече в четири последователни кръга. Този път клубът от Карнавалния град завърши 1:1 у дома с новака Хайденхайм. Хората на Щефан Баумгарт остават под чертата, като са на предпоследното 17-то място и са с 11 пункта. Зелке, Ут и Валдшмид са контузени.

Борусия Дортмунд започна с победа 2024 г. и по този начин "жълто-черните“ прекъснаха негативната серия от четири поредни мача без успех. В първия си мач за новата календарна година BVB очаквано успя да се справи на гости новака Дармщад, надигравайки съперника с 3:0. Селекцията на Един Терзич има 30 точки и е на 5-то място в подреждането, като засега вестфалци са на три пункта от Топ 4. Адейеми, Нмеча и Риерсон са с травми, а на турнира за Купата на Африка са Бенсебаини и Алер.

Прогноза: Кьолн – Борусия Дортмунд 1:3


Бохум – Щутгарт
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 16:30

Бохум няма загуба на собствен терен вече пет последователни кръга, като в последния от тях "сините“ завършиха 1:1 срещу Вердер. Рурци определено има за какво да съжаляват, тъй като изтърваха успеха в добавеното време на мача. С добавената точка Бохум има общо 17 и в момента е на 14-то място в колоната. Гамбоа е наказан, а с контузии са Езер и Ордец. Асано има ангажименти в надпреварата за Купата на Азия.

Сензацията през есенния дял на сезона в Бундеслигата Щутгарт започна новата календарна година с донякъде изненадваща загуба на гости на Борусия Мьонхенгладбах за крайното 1:3. В момента "швабите“ се без редица водещи играчи, които са ангажирани с националните си отбори заради турнирите за Купата на африканските нации и Купата на Азия, и това явно оказа влияние. Щутгарт остава с 34 точки и е 3-ти в класирането. Еглоф и Нартей са контузени, а с националните отбори са ключови играчи като Гираси, Ито, Йонг и Силас.

Прогноза: Бохум – Щутгарт 1:1


Дармщад – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 16:30

По всичко личи, че новакът Дармщад очаквано ще бъде активно замесен в битката за оцеляване. "Лилиите“ са на последното 18-то място след 17 кръга, като имат 10 точки на сметката си. Освен това Дармщад е без победа вече в десет последователни кръга. За този период отборът от едноименния град записа седем загуби и три равенства. "Лилиите“ започнаха 2024 г. с домакинско поражение у дома с 0:3 от Борусия Дортмунд.

Айнтрахт започна новата календарна година с успех и то с 1:0 на гости на амбициозния РБ Лайпциг. Успехът е втори поред за "орлите“ и общо седми до момента. По този начин възпитаниците на Дино Топмьолер имат 27 точки и в момента са 6-ти в таблицата.

Прогноза: Дармщад – Айнтрахт Франкфурт 0:2


Фрайбург – Хофенхайм
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 16:30

Съставът на Фрайбург допусна втора поредна грешна стъпка в битката за местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. Южняците завършиха 0:0 у дома с борещия се за оцеляване отбор на Унион Берлин. Играчите на Кристиан Щрайх имат 25 точки и са 7-ми в подреждането. Доан е на турнира за Купата на Азия, а с контузии са Гюнтер, Киерех, Лайнхарт, Розенфелдер и Шмид.

Хофенхайм допусна трета поредна загуба като гости и вече в четири последователни визите "сините“ са без победа. Този път селекцията на Пелегрино Матарацо отстъпи на гости на гранда Байерн Мюнхен за крайното 0:3. Хофенхайм остава с 24 пункта и е 8-ми в класирането. Бериша, Гайгер и Джон са контузени, Прьомел е наказан, а Самасеко е на турнриа за Купата на африканските нации.

Прогноза: Фрайбург – Хофенхайм 2:2


Хайденхайм – Волфсбург
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 16:30

Абсолютният дебютант в Бундеслигата Хайденхайм приключи 2023 г. в серия от три поредни победи. Новата календарна година за тима започна с равенство на гости на Кьолн за крайното 1:1. Хайденхайм е с 21 точки и в момента е на 9-то място в подреждането.

Колебливите изяви на Волфсбург продължават и в предишния кръг "вълците“ записаха равенство на гости на намиращия се под чертата тим на Майнц 05 за крайното 1:1. Възпитаниците на Нико Ковач са 11-ти и са с 20 точки.

Прогноза: Хайденхайм – Волфсбург 1:1


РБ Лайпциг – Байер Леверкузен
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 19:30

Борещият се за място в Топ 4 отбор на РБ Лайпциг инкасира четвърта загуба от началото на сезона. В първия си двубой за 2024 г. "червените бикове“ отстъпиха с 0:1 у дома от Айнтрахт. Така играчите на Марко Розе остават с актив от 33 точки и са 4-ти в класирането. Орбан е контузен, а Хайдара е с родината си на Купата на африканските нации.

Байер Леверкузен продължава да се представя феноменално и да е едноличен водач след 17 кръга на кампанията, като отборът посрещна новата 2024 г. на лидерската позиция. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините“ стигнаха до драматична победа на гости на Аугсбург за крайното 1:0 и то след гол в добавеното време. Така възпитаниците на Чаби Алонсо имат 42 точки и са лидер, като са с преднина от четири пункта спрямо Байерн Мюнхен, който обаче е и с мач по-малко. Адли, Кусуну и Тапсоба са на Купата на Африка, а Артур и Бонифас са с травми.

Прогноза: РБ Лайпциг – Байер Леверкузен 1:2


Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург
Дата: 21.01.2024 г.
Час: 18:30

Борусия Мьонхенгладбах прекъсна серията от три поредни мача без победа и "жребчетата“ успяха да стартират 2024 г. с успех над сензацията през есенния дял – Щутгарт, за крайното 3:1. Така хората на Херардо Сеаоне имат 20 пункта и са 10-ти във временното класиране.

Аугсбург допусна втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в Бундеслигата. Преди седмица баварците отстъпиха драматично при домакинството си на лидера Байер Леверкузен за крайното 0:1. Играчите на Енрико Маасен могат да съжаляват, тъй като допуснаха попадение в добавеното време на срещата. Аугсбург остава с 18 точки, а тимът е на 12-то място в подреждането.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
299