Дортмунд си спечели само точка като гост на Аугсбург


FUTBOL-TV

Дортмунд си спечели само точка като гост на Аугсбург

Аугсбург и Борусия Дортмунд не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно при резултат - 1:1 на стадион "WWK“ в мач от 15-ия кръг в Бундеслигата. След спечелената точка Борусия Дортмунд вече има 26 в актива си и продължава да бъде на 5-о място във временното класиране в Бундеслигата. Аугсбург пък е на 10-а позиция с 18 пункта.

Домакините първи нанесоха своя удар в 23-ата минута, когато Мадс Педерсен изведе Ермедин Демирович, който преодоля Никлас Зюле и излезе сам срещу Грегор Кобел, като го преодоля с удар в долния ляв ъгъл.

BVB успя да отговори на предизвикателството в 35-ата минута, когато Дониел Мален комбинира на двойно с Никлас Фюлкруг, след което прати топката в мрежата на Аугсбург, за да възстанови паритета.

Във втората минута от добавеното време на срещата Филип Тиц падна в наказателното поле на Борусия Дортмунд, а футболистите на домакините имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени.

След почивката Никлас Фюлкруг бе най-близо до гола, но в крайна сметка това не се случи и двата тима ще си разделят по точка.

  Сподели
156