Диего пред завръщане в Серия А


Н. Гавазов

Диего пред завръщане в Серия А

Провалът на Ювентус - Диего е пред завръщане в Серия А, след като от ръководството на Фиорентина са готови да платят солидна сума за неговите услуги, съобщава новината Football Italia. Както е известно, бразилецът се присъедини към Волфсбург с 4-годишен договор миналото лято, но заради неразбирателство с шефовете си е напълно възможно да напусне Бундеслигата.

Миналата кампания беше проблемна за полузащитника и това го принуждава да обмисли всички възможности. Диего се присъедини към Ювентус през 2009 година от Вердер за сумата от 24.5 милиона евро. След като „Старата госпожа" завърши на 7-мо място, бразилецът беше един от многото играчи, които новият генерален директор Бепе Марота изхвърли.

Полузащитникът вече беше свързван с Лацио, но изглежда Фиорентина е по-възможният вариант. Проблем може да се окаже заплатата на Диего, тъй като футболистът получаваше 3.5 милиона евро на сезон в Ювентус, а най-скъпите футболисти на „виолетовите"- Себастиан Фрей и Алберто Джилардино играят за 2 милиона на година.

 

  Сподели
209