Ман Юнайтед обмисля трансфер на Мюлер?


Н. Гавазов

Ман Юнайтед обмисля трансфер на Мюлер?

Манчестър Юнайтед е отворен към възможността да подпише с нападателя на Байерн Мюнхен Томас Мюлер по време на януарския трансферен прозорец.

В един етап по-рано този сезон се смяташе, че Ерик тен Хаг е под напрежение на "Олд Трафорд", отчасти поради липсата на голове на отбора.

Въпреки това Юнайтед вече събра 15 точки от последните си шест мача във Висшата лига, доближавайки клуба на две точки от петия Тотнъм Хотспър.

Има обаче редица области, които нидерландецът може да обмисли да подсили, включително централната халфова линия и по двата фланга, докато централната защита остава причина за безпокойство въпреки чистата мрежа на "Гудисън Парк".

Въпреки това, трансфер на нов нападател под някаква форма изглежда вероятно, тъй като Юнайтед бе свързван с Антоан Гризман, преди многостранният френски национал да посочи, че няма интерес да премине към "Театъра на мечтите".

Юнайтед и Тен Хаг имат достатъчно време да претърсят пазара преди началото на годината, но изглежда, че един играч вече е в краткия им списък.

Според BILD Юнайтед може да се опита да се възползва от ситуацията на Мюлер на "Алианц Арена".

Въпреки че има статут на клубна легенда в Байерн, игровото време на Мюлер под ръководството на Томас Тухел е донякъде ограничено, което не е подпомогнато от формата на Хари Кейн.

34-годишният играч направи само четири появи като титуляр и девет пъти бе резерва в Бундеслигата и Шампионска лига през 2023-24 г., като допринесе с един гол и пет асистенции.

Мюлер също има договор само до края на кампанията, което теоретично поставя Байерн в позиция, в която може да са готови да осребрят подписа му.

Говори се, че Тен Хаг е готов да предприеме своя ход, ако ситуацията с Мюлер се удължи до новата година, тъй като опитът му има потенциала да бъде предимство за клуба.

Откакто първоначално проби в първия отбор през 2008-09 г., Мюлер е допринесъл с удивителните 237 гола и 261 асистенции от 680 изяви с фланелката на Байерн.

  Сподели
244