Байерн се прицели в звезда на Барселона


Н. Гавазов

 Байерн се прицели в звезда на Барселона

Байерн Мюнхен определи защитника на Барселона Роналд Араухо като потенциална трансферна цел.

Въпреки че не са начело в таблицата, шампионите на Бундеслигата се радват на силен старт на кампанията, събирайки 32 точки от 12 мача.

Освен това отборът на Томас Тухел е допуснал само девет пъти - най-добрият резултат в дивизията - докато спечели всеки от четирите си мача в Шампионска лига.

Въпреки това, Байерн не притежава непременно най-голямата сила в дълбочина, когато става дума за отбраната, въпреки трансфера на Ким Мин-Дже през лятото.

Да, тук са Дайот Упамекано и Матийс де Лигт, но на Тухел му липсва признат четвърти член, който да осигури допълнителна конкуренция на гореспоменатото трио.

Тези опции бяха намалени в края на летния трансферен прозорец, тъй като Бенжамен Павар замина за Интер Милано, като французинът също можеше да играе като десен бек.

Въпреки това, според репортера на Sky Deutschland Флориан Плетенберг, от Байерн разглеждат идеята да се т да осигурят подобна алтернатива чрез Араухо.

Откакто първоначално се премести на "Камп Ноу" през 2018 г. и представляваше Барселона "Б“, Араухо сега се превърна в ключов човек в каталунския гранд, като неговата гъвкавост помага за постигане на успешни резултати.

Араухо има общо 124 мача във всички състезания, уругвайският национал допринесе с осем гола и три асистенции, а също така направи 22 мача в кампанията за спечелване на титлата в Ла Лига през миналия сезон.

Още осем изяви бяха записани в испанския първенство през 2023-24 г., разпределени поравно между десния и централния защитник, но неговите качества изглежда привличат вниманието на Байерн.

Плетенберг казва, че немският клуб е наблюдавал развитието му от две години и е наясно, че договорът му изтича през 2026 г.

Въпреки това се твърди, че Барселона е решена да настоява за подновяване на договора на 24-годишния футболист, който често е свързван с широк спектър от топ европейски клубове.

Много може да зависи от финансовото състояние на Барселона и нивото на интерес на Араухо към клуба в позиция, в която те трябва да генерират средства през следващото лято, за да се съобразят с разпоредбите на Ла Лига.

  Сподели
261