Рибери: Винаги мисля за отбора си


Н. Гавазов

Рибери: Винаги мисля за отбора си

Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери отхвърли отправените към него критики, че е индивидуалист и заяви, че винаги работи за доброто на отбора си. Както е известно, новият старши треньор на баварците Юп Хайнкес заяви по-рано през седмицата, че ще се опита да промени съдбата на водения от него отбор и единият от начините е да накара всички футболисти да участват в отбраната, след като през изминалия сезон Байерн завърши трети в Бундеслигата, допускайки 40 гола - почти два пъти повече отколкото шампиона Борусия Дортмунд.

Наставникът също така предупреди играчите си, че няма да се съобразява с големи имена и ще оставя на пейката всеки, който не си изпълнява задълженията.

"Всичко, което правя е за отбора. Ако аз трябва да се върна и защитавам, аз ще се върна. Ако аз трябва да атакувам - отивам напред и атакувам. Аз никога не играя само за себе си, играя за отбора си", заяви Рибери пред официалния сайт на Байерн.

„Аз не вкарах много голове, но аз направих така, че да бъдат отбелязани много голове. Това е една от моите силни страни", допълва французинът.

Рибери обаче не пропусна да похвали Хайнкес и изрази увереността си, че новият наставник ще помогне на отбора да се съвземе след един разочароващ сезон.

"Той е много добър треньор и аз мисля, че той ще ни подготви тактически много добре - всички да атакуваме и всички да се отбраняваме. Очаквам чудесен сезон за Байерн", завършва Рибери.

 

  Сподели
212