Байерн ще премине и през дебютанта Хайденхайм


Н. Атанасов

Байерн ще премине и през дебютанта Хайденхайм

Байерн Мюнхен – Хайденхайм
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 16:30

Байерн Мюнхен се наложи над Борусия Дортмунд с категоричното 4:0 като гост в дербито на Бундеслигата.

Отборът на Томас Тухел изкова успеха си още в първите десет минути на мача. Тогава точни за баварците бяха Дайо Упамекано и Хари Кейн, като и за двете попадения асистенциите бяха на Лерой Сане.

В 72-ата минута Кейн направи 3:0 с хладнокръвен удар, след като бе изведен от Кингсли Коман. В добавеното време на мача английският национал оформи хеттрика си, като получи пас от Мусиала и стреля покрай вратаря Грегор Кобел за 4:0.

Байрен спечели 9 от последните 10 издания на "Дер Класикер". Отборът е на второ място в класирането, като изостава на две точки от лидера Байер Леверкузен, а баварците са с актив от 26 пункта.

През седмицата Байерн очаквано се наложи с 2:1 у дома срещу Галатасарай и си гарантира участие на осминафиналите в Шампионската лига.

Де Лихт и Мусиала са контузени, а Кимих е наказан.

Хайденхайм стана 57-ят германски отбор, който участва в елитната Бундеслига. През миналогодишната кампания клубът от едноименния малък град спечели втория ешелон. Хайденхайм заслужава адмирации, тъй като само допреди 20 години се намираше в аматьорските лиги. Без съмнение, целта пред играчите на Франк Шмид ще е оцеляването.

В предишния кръг отборът записа трета победа в първенството, с която успя да прекъсне серията от три последователни поражения. Хайденхайм се наложи с 2:0 у дома над добре представящия се до момента състав на Щутгарт, като по този начин събра 10 точки в актива си и е 13-ти.

Визитата в Мюнхен пропускат Келер, Пиерингер и Кенай.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Хайденхайм 5:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хайденхайм (Франк Шмид)
 
Мюлер
   
Траоре
Маинка
Гимбер
Тойеркауф
Малоуни
Динкчъ
Бек
Шьопнер
Бесте
Клайндинст
Кейн
Сане
Мюлер
Коман
Горецка
Лаймер
Дейвис
Мин-жа
Упамекано
Мазраоуи
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Хайденхайм 5:0

  Сподели
294