Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата

Дармщад – Бохум
Дата: 03.11.2023 г.
Час: 21:30

Новакът Дармщад инкасира втора поредна загуба и общо шеста до момента. В предишния кръг "лилиите“ бяха размазани при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен за крайното 0:8. Играчите на Торстен Либернехт удържаха баварците през първата част, но след почивката претърпяха тотален крах, като доиграха мача и с 9 души. Загубата остави Дармщад със 7 точки, а тимът е на 14-то място в класирането. Гясула и Маглика са наказани, а Тосиело е контузен.

След първите 9 кръга на сезона Бохум продължава да е един от двата отбора, които все още нямат победа в актива си. Преди седмица рурци завършиха 2:2 у дома с Майнц 05, като могат да съжаляват, че не се поздравиха с успеха, тъй като допуснаха попадение във вратата си в 96-ата минута. Бохум е под чертата, като има 5-точки и заема 16-та позиция. Беро и Ордец са аут за гостите.

Прогноза: Дармщад – Бохум 1:1


Кьолн – Аугсбург
Дата: 04.11.2023 г.
Час: 16:30

Седмица след като записа първия си успех за кампанията, Кьолн се върна бърза обратно към пораженията. В предишния кръг "козлите“ бяха унижени на гости на РБ Лайпциг за крайното 0:6. Така отборът от Карнавалния град остава в зоната на изпадащите, като е на предпоследното 17-то място и е с 4 точки. Олесен е наказан, а Пентке е с контузия за Кьолн.

Аугсбург пък постигна втора поредна победа в Бундеслигата и общо трета до момента. В предишния кръг баварците надиграха с 3:2 у дома Волфсбург в двубой, който премина през няколко обрата. Възпитаниците на Енрико Маасен имат 11 точки и са 10-ти в колоната. Фрамбергер, Майер и Мбабу са с контузии, а Удуохай е наказан.

Прогноза: Кьолн – Аугсбург 1:1


Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 04.11.2023 г.
Час: 16:30

Фрайбург допусна загуба във втора последователна визита. Този път южняците отстъпиха с 1:2 от лидера Байер Леверкузен. Поражението остави хората на Кристиан Щрайх с 13 точки, като засега южняците се намират на 8-мо място в подреждането. Гюнтер, Кайтел, Киерех, Филип, Розенфледер и Салай са извън сметките за домакините.

Борусия Мьонхнегладбах записа едва втора победа от началото на сезона и първа на собствен терен. В предишния кръг "жребчетата“ надиграха с 2:1 у дома новака Хайденхайм. Играчите на Херардо Сеаоне имат 9 точки и са 11-ти в класирането. В лазарета на гостите са Борхес-Санчес, Итакура, Лайнер, Омлен и Волф са контузени, а Коне е наказан.

Прогноза: Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах 2:1


Хофенхайм – Байер Леверкузен
Дата: 04.11.2023 г.
Час: 16:30

Хофенхайм продължава да е безпогрешен далеч от дома до момента. В предишния кръг "сините“ записаха пета поредна победа в гостуване, като този път селекцията на Пелегрино Матарацо се разправи с представящия се отлично състав на Щутгарт за крайното 3:2. Това беше шеста победа до момента за Хофе, а след нея съставът от Зинсхайм е с 18 точки и е на 6-то място в подреждането. Гайгер и Джон са аут.

Байер Леверкузен продължава да се представя феноменално и да е едноличен лидер след първите 9 кръга на кампанията. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините“ се наложиха с 2:1 у дома над Фрайбург. Така възпитаниците на Чаби Алонсо имат 25 точки и са лидер, като имат преднина от два пункта спрямо Байерн Мюнхен. Артур и Шик са с контузии.

Прогноза: Хофенхайм – Байер Леверкузен 2:3


Майнц 05 – РБ Лайпциг
Дата: 04.11.2023 г.
Час: 16:30

Гол в 96-ата минута помогна на Майнц 05 да не допусне загуба при визитата си Бохум, а двубоят завърши 2:2. Въпреки спечелената точка, "червените“ са един от двата състава, които все още нямат победа ма сметката си. Майнц е закотвен на последното 18-то място и е с 3 точки. Буркард, Ханхе-Олсен и Вайпер са аут.

РБ Лайпциг пък постигна втора поредна победа и общо шеста до момента. В предишния кръг "червените бикове“ се разправиха у дома за крайното 0:6 срещу Кьолн. По този начин играчите на Марко Розе събраха 20 точки и към момента са 5-ти. Бишиабу, Дани Олмо и Орбан са контузени.

Прогноза: Майнц 05 – РБ Лайпциг 0:3


Унион Берлин – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 04.11.2023 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви за Унион Берлин продължиха и в предишния кръг, когато столичани инкасираха седма последователна загуба в първенството и общо 11-та поред във всички турнири. Този път "железните“ отстъпиха с 0:2 на гости на Вердер. Берлинчани са с 6 точки и се намират непосредствено над зоната на изпадащите, като са 15-ти. Доехи, Юранович и Шафер са с травми, а Кедира е наказан.

Серията от две последователни победи за Айнтрахт приключи преди седмица, когато "орлите“ завършиха 3:3 у дома с Борусия Дортмунд. Играчите на Дино Топмьолер имаха аванс от два гола, който беше заличен, след това отново поведоха, но не успяха да удържат преднината си. С добавената точка Айнтрахт има общо 14 и е 7-ми. Луне и Роде са под въпрос за гостите.

Прогноза: Унион Берлин – Айнтрахт Франкфурт 1:1


Волфсбург – Вердер Бремен
Дата: 05.11.2023 г.
Час: 16:30

Съставът на Волфсбург инкасира трета поредна загуба и общо пета до момента, след като в предишния кръг "вълците“ отстъпиха на гости на Аугсбург за крайното 2:3. Възпитаниците на Нико Ковач остават с 12 пункта и са 9-ти в колоната. Ланге, Нмеча и Вимер са контузени.

Вердер пък прекъсна серията от три последователни загуби и в последния си мач от Бундеслигата северняците записаха трети успех на сметката си до момента, като успяха да надиграят с 2:0 у дома намиращия се в криза отбор на Унион Берлин. С победата "бременските музиканти“ събраха 9 пункта, като са 12-ти в таблицата. Кейта и Павленка продължават да са в лазарета на гостите.

Прогноза: Волфсбург – Вердер Бремен 1:0


Хайденхайм – Щутгарт
Дата: 05.11.2023 г.
Час: 18:30

Дебютантът в Бундеслигата Хайденхайм инкасира трета поредна загуба и общо шеста до момента. В предишния кръг новакът отстъпи с 1:2 на гости на Борусия Мьонхенгладбах и така остава със 7 точки, като се намира на 13-ото място в подреждането. Пиерингер и Кенай са отсъстващи за Хайденхайм.

Впечатляващата серия на Щутгарт от шест поредни победи приключи преди седмица, когато "швабите“ допуснаха втора загуба за сезона. Тя дойде у дома и бе с 2:3 от коравия Хофенхайм. Южняците остават с 21 точки и са 3-ти в класирането, като са с четири пункта по-малко от лидера Байер Леверкузен. Звездата на тима и голмайстор Гираси ще пропусне предстоящия двубой, а другите извън сметките на гостите са Предлоу, Нартей и Вагноман.

Прогноза: Хайденхайм – Щутгарт 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
341