Майнц 05 ще прекрати договора си с Ел Гази


Н. Гавазов

Майнц 05 ще прекрати договора си с Ел Гази

Германският клуб Майнц 05 ще прекрати договора с нидерландското крило на тима Ануар Ел Гази заради негова публикация срещу държавата Израел и в подкрепа на терористите от Хамас. Това съобщава BBC.

Според източника, вчера, 26 октомври, на специална среща клубът е поискал 28-годишният футболист да се извини за публикацията, но Ел-Гази на свой ред каза на висшите лидери, че е за мир и хуманност за всички жертви на войната. Днес, 27 октомври, Ел Гази бе информиран, че договорът му с клуба ще бъде прекратен.

Припомняме, постът на футболиста гласеше, че "Палестина трябва да бъде свободна от реката до морето“ – което означаваше, че Израел не трябва да съществува като държава.

Клубът публикува изявление, в което се казва, че Ел Гази е заел позиция по отношение на конфликта в Близкия изток, на практика подкрепяйки терористите от Хамас. В изявлението се подчертава, че е било предшествано от подробна дискусия между Борда на директорите и играча, в резултат на която клубът е решил да се дистанцира от съдържанието на публикацията на холандския футболист, тъй като тя не отразява ценностите на Майнц.

  Сподели
240