Байерн ще смаже новака Дармщад


Н. Атанасов

Байерн ще смаже новака Дармщад

Байерн Мюнхен – Дармщад
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 28.10.2023 г.
Час: 16:30

Байерн Мюнхен се наложи като гост на Майнц с 3:1 в среща от осмия кръг на Бундеслигата. Кингсли Коман изведе гостите от Мюнхен напред в резултата в 11-ата минута. Шампионите нанесоха втори удар срещу Майнц пет минути по-късно след гол на Хари за 2:0. Попадението бе десето за английския нападател с екипа на Байерн. Футболистите на Майнц намалиха на 1:2 в 43-ата минута чрез френския защитник Антони Каси. Още в първите минути на второто полувреме обаче Байерн си върна преднина от два гола. Леон Горецка прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на домакините в 59-ата минута и оформи крайното 3:1.

За Байерн победата е втора поредна във футболното първенство и шеста до момента, като тимът е с 20 точки и заема 3-то място във временното класиране.

През седмицата баварците записаха трета победа в групите на Шампионската лига, като този път хората на Томас Тухел сразиха с 3:1 Галатасарай.

Аут за домакините са Гнабри, Горецка, Герейро и Упамекано. Очаква се капитанът и титуляр вратар на Байерн Мануел Нойер отново да се завърне под рамката след дълго възстановяване от контузия.

Серията от две поредни победи за новака Дармщад приключи в предишния кръг, когато "лилиите“ отстъпиха с 1:3 у дома от РБ Лайпциг. Поражението остави клуба със 7 точки, който към момента е на 12-то място в подреждането.

Треньорът на гостите Торстен Либернехт не може да разчита единствено на Торсиело.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Дармщад 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Дармщад (Торстен Либернехт)
 
Шухен
   
Кларер
Гясула
Маглика
Бадер
Кемпер
Холанд
Нюрнбергер
Мелем
Скарке
Пфайфер
Кейн
Сане
Мусиала
Коман
Лаймер
Кимих
Дейвис
Ким
Де Лихт
Мазраоуи
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Дармщад 4:0

  Сподели
285