Официално: Вердер взе Андреас Волф


А. Павлов

Официално: Вердер взе Андреас Волф

Трансферът на Андреас Волф във Вердер вече е завършен. Централният бранител идва на "Везерщадион" като свободен агент от Нюрнберг. След като премина успешно медицинските прегледи, днес сутринта Волф тренира с новия си отбор. Бившият капитан на нюрнбергци парафира двугодишен договор с бременци, като в контракта има опция, според която той може да бъде удължен с още една година.

Защитникът изрази радостта си от своето преминаване във Вердер, споделяйки, че с удоволствие е приел възможността да облече зелено-бялата фланелка. "Радвам се, че всичко се разви толкова бързо. Запитването от Вердер дойде едва през миналата седмица и аз с удоволствие исках да приема тази възможност. Тук искам да направя следващата стъпка в своята кариера и да поема отговорност в един млад тим", цитира официалната уебстраница на Вердер изказването на Волф.

С привличането на опитния защитник бременци успяха да намерят решение на тежката ситуация в защита. Понастоящем цели петима бранители в лицето на Микаел Силвестър, Пер Мертезакер, Налдо, Себастиан Прьодъл и Себастиан Бьониш се възстановяват от контузии, заради което от Вердер се целят в купуването на още един дефанзивен играч. Според сведенията Сократис Папастопулос от Дженоа също има добри шансове да дойде в немския отбор.

  Сподели
155