Байерн ще премине през Бохум


Н. Атанасов

Байерн ще премине през Бохум

Байерн Мюнхен – Бохум
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 16:30

Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно - 2:2 в мач от 4-тия кръг на Бундеслигата. Баварците могат да съжаляват, тъй като водиха в резултата почти до края. Хари Кейн откри рано-рано за домакините още в 7-ата минута. Алехандро Грималдо възстанови равенството в 24-тата минута, след като изпълни един фаул като по учебник, пращайки топката във вратата на домакините.

Малко по-късно гол на Бонифейс не бе зачетен. След почивката бе още по-интересно. В 77-ата Леверкузен имаше златен шанс да стигне до обрат в мача. Флориан Виртц се озова в изгодна позиция и стреля, но ударът му намери десния страничен стълб на Свен Улрайх. Леон Горетцка обаче отново даде аванс на баварците в 86-ата минута, но Есекиел Паласиос от дузпа в самия край на срещата отново изравни. В 98-ата минута Упамекано "взриви" трибуните, пращайки топката във вратата на "аспирините", но страничният съдия побърза да охлади страстите, вдигайки флага. Стигна се и до намесата на ВАР, но в крайна сметка голът не бе признат.

Така играчите на Томас Тухел остават на 2-ото място в класирането и имат 10 точки, с колкото е Леверкузен, чийто показатели са по-добри.

През седмицата баварците стартираха с победа участието си в групите на Шампионската лига и се наложиха с 4:3 над Манчестър Юнайтед у дома.

Аут за домакините за предстоящия двубой е капитанът Мануел Нойер.

Бохум започна новия сезон с тежка загуба на гости на Щутгарт, а сега "сините“ в серия от три поредни ремита. Последното от тях дойде в предишния кръг и завърши при резултат 1:1 срещу Айнтрахт. Играчите на Томас Леч са 13-ти и имат 3 точки.

Есер пропуска визитата в Мюнхен.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Бохум 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бохум (Томас Леч)
 
Рейман
   
Машович
Ордец
Бернардо
Паслак
Лосила
Щьогер
Витек
Беро
Асано
Пасиенсия
Кейн
Коман
Мусиала
Сане
Горецка
Кимих
Дейвис
Де Лихт
Упамекано
Мазраоуи
   
Улрайх
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Бохум 4:0

  Сподели
228