Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата

Щутгарт – Дармщад
Дата: 22.09.2023 г.
Час: 21:30

Подемът на Щутгарт продължи и в предишния кръг, когато "швабите“ постигнаха трета победа в първенството до момента. Този път южняците се наложиха с 3:1 на гости на Майнц 05, като вече имат 12 пункта и са 4-ти, само на точка от върха. Нартей, Йонг и Вангноман са аут.

След три поредни загуби новакът Дармщад беше близо до първа победа, но "лилиите“ пропиляха с лека ръка аванс от цели три гола у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах за крайното 3:3, въпреки че на полувремето водеха с 3:0. Дармщад е с 1 точка и е на предпоследното 17-то място. Маглица е наказан.

Прогноза: Щутгарт – Дармщад 3:0


Аугсбург – Майнц 05
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 16:30

Аугсбург все още няма победа от началото на сезона, а в предишния кръг баварците записаха втора последователна загуба далеч от дома. Този път играчите на Енрико Маасен паднаха с 0:3 на гости на солидния РБ Лайпциг. Аугсбург е 15-ти и има 2 точки. Фрамбергер, Окугава, Оксфорд и Танганга са контузени.

Стартът на новия сезон е кошмарен за Майнц 05 и след първите четири кръга "червените“ са на последното 18-то място. Майнц има само 1 точка, като е в серия от две поредни загуби последната от които беше с 1:3 у дома от Щутгарт. Буркард, Ханхе-Олсен, Вайпер и Видмер са с травми.

Прогноза: Аугсбург – Майнц 05 1:0


Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах се спаси от трета поредна загуба, след като в предишния кръг вестфалци показаха голям характер и въпреки че губеха с 0:3 на полувремето от Дармщад успяха да стигнат до точка за крайното 3:3. Въпреки това, хората на Херардо Сеоане все още нямат победа от началото на сезона, като "жребчетата“ са с 2 пункта и към момента са 14-ти. Включилият се отлично в редиците на Гладбах Чванчара е аут, а другите отсъстващи са Лайнер и Умлен.

РБ Лайпциг пък е на срещуположния полюс. "Червените бикове“ започнаха с фалстарт, губейки от амбициозния Байер Леверкузен, но след това селекцията на Марко Розе постигна с лекота три поредни победи. Последният успех беше с 3:0 у дома над Аугсбург. Лайпциг има 9 точки и е на 3-то място в подреждането. Олмо, Хайдара, Бишиабу и Орбан са контузени.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг 2:4


Борусия Дортмунд – Волфсбург
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд прекъсна серията от две поредни изненадващи равенства и в предишния кръг "жълто-черните“ надвиха с 4:2 като гости коравия Фрайбург. Двубоят премина през няколко обрата, но в крайна сметка BVB взе пълния комплект точки. В момента играчите на Един Терзич са 7-ми и има 8 пункта. През седмицата вестфалци започнаха с поражение участието си в групите на Шампионската лига и загубиха с 0:2 на гости на ПСЖ. Дуранвил, Мюние, Мори и Забицер са аут.

Волфсбург бързо се върна към победа и пред седмица "вълците“ записаха трети успех от началото на сезона. Този път възпитаниците на Нико Ковач сразиха с 2:1 у дома солидния тим на Унион Берлин. Волфсбург има 9 точки и е на 6-то място. Фишер и Ланге са с контузии.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Волфсбург 3:2


Унион Берлин – Хофенхайм
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 16:30

Унион Берлин започна силно сезона, записвайки две поредни победи, но след това последва моментен спад и сега "железните“ са в серия от две последователни поражения. Последното от тях дойде в предишния кръг, когато хората на Урс Фишер отстъпиха с 1:2 от Волфсбург. Столичани имат 6 точки са 8-ми. През седмицата Унион направи своя исторически дебют в групите на Шампионската лига и то като гост на колоса Реал Мадрид, като берлинчани допуснаха драматично поражение след гол 94-ата минута за крайното 0:1. Дел, Кедира, Кнохе, Шафер и Воланд пропускат предстоящия двубой.

Хофенхайм пък постигна трета поредна победа в Бундеслигата. В предишния кръг играчите на Пелегрино Матарацо сразиха с 3:1 като гости Кьолн. Така "сините“ имат 9 точки и вече са 5-ти в колоната. Гайгер и Джон са аут.

Прогноза: Унион Берлин – Хофенхайм 1:1


Вердер Бремен – Кьолн
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 19:30

Вердер допусна трета загуба от началото на сезона, като този път северняците отстъпиха с 2:4 на гости на дебютанта в елитната дивизия Хайденхайм. "Бременските музиканти“ остават с 3 точки и са 12-ти. Агу е единственият отсъстващ.

Кьолн все още няма победа в актива си, а преди седмица "козлите“ отстъпиха с 1:3 у дома от Хофенхайм. Възпитаниците на Щефен Баумгарт са с 1 точка и са на 16-та позиция в таблицата. Кристиансен е наказан, а с травми са Дайц, Катербах, Мартел, Олесен, Ут, Тилман и Васенбах.

Прогноза: Вердер Бремен – Кьлон 1:1


Байер Леверкузен – Хайденхайм
Дата: 24.09.2023 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен не се даде на шампиона Байерн Мюнхен и "аспирините“ си тръгнаха с точка за крайното 2:2. Играчите на Чаби Алонсо на два пъти изоставаха в резултата, но съумяваха да заличат пасива си, като финалният резултат беше оформен в добавеното време след гол от дузпа. Така Байер запазва 1-ото си място в класирането, като има 10 точки, с колкото е и Байерн, но с по-добра голова разлика. Артур, Фосу-Менса и Шик са в лазарета на домакините.

Хайденхайм е 57-ят германски отбор, който участва в елитната Бундеслигата, а отборът заслужава адмирации, тъй като само допреди 20 години се намираше в аматьорските лиги. Трябваше да минат четири кръга, за да може Хайденхайм да дочаква своя исторически успех в елитната дивизия. Той дойде миналата седмица и беше с 4:2 у дома над Вердер. Отборът от едноименния град има 4 точки и е 11-ти. Буш и Ксенай са контузени.

Прогноза: Байер Леверкузен – Хайденхайм 3:1


Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург
Дата: 24.09.2023 г.
Час: 18:30

Айнтрахт записа трето поредно равенство и отново с резултат 1:1. Този път "орлите“ поделиха точките на гости на Бохум. В момента играчите на Дино Топмьолер имат 6 точки и са 9-ти в подреждането. Якич и Луне са извън сметките на домакините.

Фрайбург започна сезона с две поредни победи, но сега южняците са в серия от две последователни поражения. Последното от тях дойде преди седмица и беше с 2:4 у дома от Борусия Дортмунд, а двубоят премина през няколко обрата. В крайна сметка селекцията на Кристиан Щрайх не спечели нищо, като Фрайбург е с 6 пункта и 10-ти в класирането. С контузии за гостите са Грегориш, Киерех, Росенфелдер и Упхоф, а Гюнтер е наказан.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
443