Байерн може да сбърка срещу аспирините


Н. Атанасов

Байерн може да сбърка срещу аспирините

Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 15.09.2023 г.
Час: 21:30

Шампионът Байерн Мюнхен продължава перфектния си старт от началото на сезона в Бундеслигата. "Баварците" победиха като гост Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 в късния мач от съботната програма. Резервата Матис Тел донесе успеха на тима с гол с глава след изпълнение на корнер на Джошуа Кимих в 87-та минута. Домакините откриха резултата след половин час игра с попадение на японския защитник Ко Итакура, а Лерой Сане изравни в 58-ата, като асистенцията отново беше на Кимих. Байерн е на второ място в класирането с равен брой точки (по 9) с лидера Байер Леверкузен.

Нойер е единственият отсъстващ за домакините.

Байер Леверкузен започна много колебливо предишния сезон, но отборът коренно се преобрази след назначаването на Чаби Алонсо. Легендата на Ливърпул и Реал Мадрид показа, че се справя успешно като треньор, така както го правеше и на терена. Целта пред тима ще е да се завърне в най-престижния клубен турнир - Шампионската лига. В първия кръг Байер даде сериозна заявка, че и през настоящия сезон ще е фактор и надигра с 3:2 у дома солидния РБ Лайпциг, след това се разправи като гост с Борусия Мьонхенгладбах за крайното 3:0, а преди паузата за националните отбори "аспирините“ очаквано разбиха с 5:1 новака Дармщад.

Така след първите три кръга на сезона Байер е лидер и има 9 точки, с колкото е и предстоящият съперник, но показателите на тима от Леверкузен са по-добри.

Аут за визитата в Мюнхен са Шик и Артур.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байер Леверкузен (Чаби Алонсо)
 
Храдецки
   
Косуну
Тах
Тапсоба
Фримпонг
Андрих
Джака
Грималдо
Хофман
Виртц
Бонифас
Кейн
Гнабри
Мюлер
Сане
Кимих
Горецка
Дейвис
Ким
Упамекано
Лаймер
   
Улрайх
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 1:1

  Сподели
470