Шалке 04 спря преговорите със спонсор, заради връзки с Русия


Н. Гавазов

Шалке 04 спря преговорите със спонсор, заради връзки с Русия

Шалке 04 прекъсна преговорите за спонсорство с Hydrogen Deutschland GmbH. Причината за провала на договора са връзките на компанията със страната - спонсор на тероризма Русия, според Sky Sport Germany.

Германският клуб търсеше нов спонсор, след като Auto.de обяви, че няма да поднови договора. Според публикации в германските медии сделката с Hydrogen Deutschland GmbH, която можеше да носи на Шалке 7 милиона евро годишно през следващите три години, е пропаднала поради факта, че има някои "неадекватни елементи" в структурата на компанията.

От клуба не коментират ситуацията, но местни журналисти предполагат, че връзката на компанията с Русия е причина за провала на договора. Компанията е основана през 2021 г. и има в управлението си двама граждани на Руската федерация, единият от които е работил в Сбербанк на страната агресор от 2011 до 2013 г. и попадна под санкциите на много западни държави след началото на специална военна операция. По това време той ръководеше инвестиционна компания, за която се твърди, че е управлявана от руски олигарх и довереник на военния престъпник Владимир Путин.

Припомняме, че през февруари 2022 г. Шалке 04 прекрати преждевременно сътрудничеството с руската енергийна компания Газпром, която бе основен спонсор на клуба.

  Сподели
150