Байерн ще гони дивото в Кьолн


Н. Атанасов

Байерн ще гони дивото в Кьолн

Кьолн - Байерн Мюнхен
Стадион: "Райн Енерги“, Кьолн
Дата: 27.05.2023 г.
Час: 16:30

Кьолн не успя да запише трета поредна победа в първенството, след като преди седмица "козлите“ завършиха 1:1 на гости на Вердер. В момента играчите от Карнавалния град се намират на 10-то място в класирането, като това е максималната позиция, на която биха могли да финишират.

Треньорът Щефен Баумгарт не може да разчита на Дайц, Тигес и Ут.

РБ Лайпциг постигна едва втория си успех в историята срещу Байерн. Като капак на всичко, това се случи в Мюнхен и така баварците почти връчиха Сребърната Салатиера на Борусия Дортмунд. Байерн инкасира поражение с 1:3 пред погледа на шокираните си фенове. Серж Гнабри откри за домакините в 25-ата минута. Асистенцията бе на Томас Мюлер, който изведе голмайстора по отличен начин. След почивката обратът бе факт. В 65-ата минута Конрад Лаймер изравни за РБ Лайпциг, а Кристофър Нкунку вкара втори гол за тях от дузпа в 76-ата минута. Трети гол добави Доминик Собослай в 85-ата минута, отново от дузпа.

Байерн не държи съдбата в своите ръце, като баварците трябва на всяка цена да спечелят гостуването си на Кьолн и в същото време да се надяват Борусия Дортмунд да не победи Майнц 05 у дома. Играчите на Томас Тухел имат 68 точки и са на две зад лидера.

Нойер, Дейвис и Ернандес са аут.

Байерн е в серия от осем поредни победи на гости на Кьолн. За последно "козлите“ победиха именития си съперник у дома през сезон 2010/11 с 3:2.

Прогноза: Кьолн - Байерн Мюнхен 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Томас Тухел)
 
Зомер
   
Мазраоуи
Павар
Де Лихт
Кансело
Кимих
Горецка
Коман
Мусиала
Гнабри
Мюлер
Зелке
Майна
Кайнц
Любичич
Схири
Мартел
Хектор
Чабот
Хюберс
Шмиц
   
Швабе
 
Кьолн (Щефен Баумгарт)

Обоснована прогноза: Кьолн - Байерн Мюнхен 0:2

  Сподели
398