Борбата за титлата не е приключила - Дортмунд също с победа (видео)


FUTBOL-TV

Борбата за титлата не е приключила - Дортмунд също с победа (видео)

Борбата за титлата в Бундеслигата не е приключила, след като Борусия Дортмунд се наложи убедително над Борусия Мьонхенгладбах с 5:2. По-рано през деня Байерн Мюнхен победи Шалке 04 с 6:0 и взе аванс, но тимът от Дортмунд отново скъси разликата само на точка.

Така борбата за титлата ще се реши в последните два мача, като Байерн има домакинство на Ред Бул Лайпциг и гостуване на Кьолн, а Борусия Дортмунд ще гостува на Аугсбург и ще приеме на своя стадион Майнц в последния кръг.

Отборът на Един Терзич реши мача с тима от Мюонхенгладбах за половин час, като до 32-рата минута вкара и четирите си гола. Дониел Мален откри, а Джуд Белингам направи 2:0 от дузпа. След това две попадения вкара Себастиен Алер, като и при двете му подаде направилият отличен мач Мален.

Четвърт час преди края на мача гостите получиха право да изпълнят дузпа и Рами Бансебаини вкара с хладнокръвен удар в десния ъгъл за 4:1. Малко след това удар на Ларс Щиндър от гостите бе блокиран от защитата на Дортмунд. В 85-ата минута обаче Щиндъл все пак отбеляза за гостите, като се разписа с мощен удар извън наказателното поле в десния ъгъл на вратата на "жълто-черните".

В петата минута на добавеното време Джовани Рейна вкара за Борусия Дортмунд, с което оформи крайното 5:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
274