Дортмунд писа 6-ца на Волфсбург


FUTBOL-TV

Дортмунд писа 6-ца на Волфсбург

Джуд Белингам и Карим Адейеми отбелязаха по два гола, а Борусия Дортмунд направи поредна убедителна крачка в битката за титлата в Бундеслигата с убедителна победа с 6:0 срещу Волфсбург, за да се доближи на една точка от лидера Байерн Мюнхен.

Пред повече от 81 хиляди фенове на своя стадион Адейеми вкара в 14-ата и 59-ата минута и асистира за втори гол на Себастиен Алер в 28-ата, преди да пропусне да запише хеттрик в 65-ата, след като не успя да се разпише от дузпа.

Белингам отбеляза страхотно попадение в 54-ата минути и добави второ в 86-ата. Дониел Мален направи 3:0 в 37-ата минута.

Байерн спечели с 2:1 срещу Вердер Бремен в събота, но Борусия Дортмунд се справи с напрежението с 10-а поредна победа у дома и остава на точка зад 10-кратните действащи шампиони три двубоя преди края на сезона в опит за първа титла от 2012 година насам.

"Жълто-черните" загубиха преднината си на върха в класирането преди седмица, когато завърши 1:1 срещу Бохум. Сега тимът има 64 точки и заема втората позиция след "баварците".

Волфсбург, който претърпя втора поредна тежка загуба от Борусия, след като загуби с 1:6 миналия сезон, остава седми в подреждането и се бори за място в европейските клубни турнири догодина.

  Сподели
343