Белингам отказал по-добрите условия на Ман Сити заради Реал Мадрид


Н. Гавазов

Белингам отказал по-добрите условия на Ман Сити заради Реал Мадрид

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Джуд Белингам отказа по-добра финансова оферта от Манчестър Сити. "Гражданите" са били готови да платят на играча повече от Реал Мадрид, твърди Marca.

Според източника, шефовете на Сити са предложили на полузащитника заплата от 15 милиона евро годишно. Предложеният срок на договора може да бъде шест години.

Съобщава се, че 19-годишният халф след известно обмисляне е направил избор в полза на мадридския тим, въпреки че предложението за заплатата на "бланкосите" е била значително по-ниска.

Този сезон английският полузащитник има 40 мача за Борусия във всички турнири, в които отбеляза 11 гола и даде седем асистенции.

Договорът на играча с клуба от Дортмунд е валиден до края на юни 2025 г. Приблизителната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 120 милиона евро.

По-рано бе съобщено, че Реал Мадрид е близо до подписа на Белингам. Борусия иска да продаде футболиста си за поне 140 милиона евро, но Реал Мадрид не иска да надплаща и ще преговаря за сума от около 100 млн. евро.

  Сподели
243