Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата

Бохум - Борусия Дортмунд
Дата: 28.04.2023 г.
Час: 21:30

Борещият се за оцеляване отбор на Бохум допусна втора поредна загуба у дома и вече в четири поредни кръга "сините“ са без успех. Преди седмица рурският клуб беше разбит с 1:5 у дома от Волфсбург. Поражението остави Бохум с 27 точки, а тимът е на спасителното 15-то мясот, като е само на два пункта от първия от отборите под чертата. С травми за домакините са Фьростер и Толба.

Борусия Дортмунд успя да оглави класирането в Бундеслигата и вече държи съдбата на титлата в ръцете си. В предишния кръг "жълто-черните“ записаха седма победата за последните си 10 мача и общо девета поред пред собствена публика .Този път BVB разби с 4:0 коравия тим на Айнтрахт. Така вестфалци вече имат 60 точки и са 1-ви, но шампионът Байерн е с точка по-малко. Аут за гостите са Мюние и Мори.

Прогноза: Бохум - Борусия Дортмунд 1:3


Кьолн - Фрайбург
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 16:30

Кьолн записа втора поредна победа като гост и вече в четири поредни кръга "козлите“ нямат загуба. Преди седмица хората на Щефен Баумгарт се наложиха с 3:1 на гости на Хофенхайм. Кьолн е с 35 точки и заема 11-то място в подреждането. Отсъстващи за "козлите“ са Дайц и Ут.

Фрайбург постигна втора поредна победа и отново се намести в зона "Шампионска лига“, след като и РБ Лайпциг загуби своя мач. В предишния кръг възпитаниците на Кристиан Щрайх сразиха с 4:0 у дома предпоследния Шалке 04. Южняците имат 53 пункта и са 4-ти, като имат аванс от две точки спрямо Лайпциг. Контузени за гостите са Гулде и Киерех.

Прогноза: Кьолн - Фрайбург 1:2


Айнтрахт Франкфурт - Аугсбург
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 16:30

Амбициозният отбор на Айнтрахт трудно ще успее да се пребори за място в европейските клубни турнири. "Орлите“ са в серия от осем поредни двубоя без победа, като в момента са 9-ти и имат 42 точки. В предишния кръг хората на Оливер Гласнер бяха разбити с 0:4 на гости на лидера Борусия Дортмунд. Аут за домакините са Якич, Линдстрьом, Макс, Ндика и Смолчич.

Аугсбург пък няма победа от шест кръга насам, като за този период баварците записаха по три ремита и три загуби. В последния си мач от първенството Аугсбург направи 1:1 у дома срещу борещия се за оцеляване състав на Щутгарт. Играчите на Енрико Маасен са 13-ти и имат 30 точки. Контузени в тима са Бериша, Гикиевич, Хан, Оксфорд и Стрьобъл.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Аугсбург 2:0


РБ Лайпциг - Хофенхайм
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг инкасира пета загуба за последните си 10 мача в Бундеслигата и общо осма до момента. В предишния кръг "червените бикове“ паднаха с 0:2 на гости на Байер Леверкузен, който също се очертава като претендент за място в Топ 4. Поражението извади хората на Марко Розе от зона "Шампионска лига“ и сега Лайпциг е на 5-то място с актив от 51 точки. Контузени за домакините са Гулаши и Шлагер, а Собослай и Хайдара са наказани.

След три поредни победи равенство срещу гранда Байерн Мюнхен в предишния кръг борещият се за оцеляване отбор на Хофенхайм загуби с 1:3 у дома от Кьолн. Поражението остави "сините“ с 29 точки, като засега възпитаниците на Пелегрино Матарацо са 14-ти и са на дистанция от четири пункта от опасната зона. Аут за гостите са Брун Ларсен и Куарешма.

Прогноза: РБ Лайпциг - Хофенхайм 3:0


Унион Берлин - Байер Леверкузен
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 16:30

След три поредни поредни визити без успех сензацията Унион Берлин спечели на гости на Борусия Мьонхенгладбах с 1:0. Столичани запазват 3-ото си място в подреждането, като хората на Урс Фишер имат 55 точки. Отсъстващи за "железните“ са Бехренс и Шафер.

Байер Леверкузен няма загуба вече в осем поредни кръга, като за този период "аспирините“ постигнаха шест победи и две равенства. Преди седмица играчите на Чаби Алонсо сразиха с 2:0 у дома коравия РБ Лайпциг. Така Леверкузен продължава да трупа точки и вече гледа дори към Топ 4. В момента "аспирините“ са 6-ти и имат 47 пункта. Амири, Лунев и Шик пропускат гостуването в столицата.

Прогноза: Унион Берлин - Байер Леверкузен 1:1


Щутгарт - Борусия Мьонхнегладбах
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване отбор на Щутгарт записа второ поредно равенство. В предишния кръг "швабите“ завършиха 1:1 на гости на Аугсбург. Въпреки добавената нова точка, южняците остават под чертата и са с 25 точки, като в момента заемат 16-ото място, което изпраща на бараж за оставане в елитната дивизия. Ито е наказан за домакините.

След пет поредни домакинства без загуба в предишния кръг Борусия Мьонхенгладбах отстъпи пред собствена публика, падайки с 0:1 от Унион Берлин. Поражението остави "жребчетата“ с 36 точки, като Гладбах е на 10-то място в колоната. Треньорът Даниел Фарке не може да разчита на Тюрам.

Прогноза: Щутгарт - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Шалке 04 - Вердер Бремен
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 19:30

Новакът Шалке 04 допусна трета загуба за последните си четири мача в Бундеслигата. В предишния кръг "кралскосините“ паднаха тежко с 0:4 на гости на Фрайбург. Поражението остави "миньорите“ с 24 точки, като тимът продължава да е на предпоследното 17-то място. Брунер, Ферман, Хеекерен, Козуки, Полтер и Скарке са в лазарета на домакините.

Вердер прекъсна серията от шест поредни мача без победа и в предишния кръг северняците задълбочиха кризата в опашкаря Херта, надигравайки го с 4:2. "Бременските музиканти“ имат 35 точки и са 12-ти. Агу е аут за гостите.

Прогноза: Шалке 04 - Вердер Бремен 2:2


Волфсбург - Майнц 05
Дата: 30.04.2023 г.
Час: 18:30

Волфсбург записа 11-та победа до момента и продължава да се бори за място в европейските клубни турнири. Преди седмица "вълците“ надиграха по категоричен начин Бохум като гости а крайното 5:1. Възпитаниците на Нико Ковач са 8-ми и имат 43 точки. Фишер, Нмеча, Паредес, Отавио и Ван де Вен пропускат предстоящия двубой.

Майнц 05 също гледа към Европа. "Червените“ нямат загуба в 10 поредни кръга, като за този период хората на Бо Свенсон постигнаха шест победи и четири равенства. В последния си мач от първенството Майнц направи пълен обрат у дома срещу шампиона Байерн Мюнхен и спечели заслужено с 3:1. "Червените“ са 7-ми и имат 45 точки.

Прогноза: Волфсбург - Майнц 05 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
483