Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург - Щутгарт
Дата: 21.04.2023 г.
Час: 21:30

Аугсбург допусна втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в първенството, в които баварците нямат успех. В предишния кръг играчите на Енрико Маасен отстъпиха с 2:3 на гости на амбициозния РБ Лайпциг. Поражението остави Аугсбург с 29 точки, като тимът е 14-ти в колоната и е на пет пункта от първия от отборите под чертата. Контузени за домакините са Бериша, Дорш, Гикиевич, Хан, Стрьобъл и Йебоа, а Гувелеу е наказан.

В луд голов трилър и с човек по-малко Щутгарт не се даде у дома на Борусия Дортмунд за крайното 3:3. "Швабите“ първоначално трябваше да наваксват изоставане с два гола, което заличиха, а след това допуснаха попадение в добавеното време и когато изглеждаше, че южняците ще загубят - успяха да стигнат до скъпоценната точка в битката за оцеляване. В момента Щутгарт е с 24 пункта и е 16-ти в подреждането. Мавропанос е наказан за гостите.

Прогноза: Аугсбург - Щутгарт 1:1


Бохум - Волфсбург
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване състав на Бохум записа трети пореден двубой без победа. Преди седмица рурци направиха 1:1 на гости на коравия Унион Берлин. С добавената точка "сините“ имат общо 27 и засега са на спасителното 15-то място в подреждането. Шлотербек е аут за домакините.

Волфсбург също няма победа в последните си три двубоя от Бундеслигата. В предишния кръг "вълците“ завършиха 0:0 у дома с коравия Байер Леверкузен. В момента селекцията на Нико Ковач заема 9-та позиция и е с 40 точки. Франийич, Нмеча, Паредес и Отавио са аут.

Прогноза: Бохум - Волфсбург 0:1


Херта Берлин - Вердер Бремен
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 16:30

Херта инкасира втора поредна загуба и вече в шест последователни кръга столичани са без победа. В последния си мач от Бундеслигата "старата дама“ падна неприятно с 2:5 на гости на Шалке 04, който е един от основните конкуренти в борбата за спасение. В момента Херта е с 22 точки и е на последното 18-то място. Еюке и Нсона са с травми, а Уремович е наказан.

Вердер допусна трета поредна домакинска загуба и вече в шест последователни кръга "бременските музиканти“ нямат победа. В предишния кръг северняците отстъпиха с 1:2 у дома от Фрайбург след обрат. Вердер остава с 32 точки и е 12-ти в подреждането. Агу продължава да е контузен.

Прогноза: Херта Берлин - Вердер Бремен 1:1


Хофенхайм - Кьолн
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 16:30

Хофенхайм показва, че няма никакво намерения да се прости с елитния си статут. Допреди няколко кръга отборът беше в зоната на изпадащите, но сега "сините“ са в серия от три поредни победи и равенство. Преди седмица Хофе изтръгна точка при гостуването си на лидера Байерн Мюнхен за крайното 1:1. Така хората на Пелегрино Матарацо имат 29 точки и са 13-ти в класирането. Брун Ларсен все още не е възстановен от контузия.

Кьолн пък не успя да спечели в четвърти пореден двубой пред собствена публика. В предишния кръг "козлите“ завършиха 1:1 с Майнц 05. С добавената точка клубът от едноименния град има общо 32 и е 11-ти в колоната. Андерсон, Дайц и Ут са с травми за гостите.

Прогноза: Хофенхайм - Кьолн 2:1


Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд пропиля нова отлична възможност да се изравни по точки на върха с Байерн Мюнхен. "Жълто-черните“ завършиха 3:3 на гости на борещия се за оцеляване Щутгарт. Възпитаниците на Един Терзич има за какво да съжаляват, тъй като пропиляха аванс от два гола, при това с човек повече. BVB стигна до трето попадение в добавеното време и когато изглеждаше, че ще спечели - тимът рухна след гол в последната секунда. Така Дортмунд остава на 2-ото място, като изоставането от Байерн се запазва. Вестфалци са с 57 точки, което е с две по-малко спрямо водача. Мюние, Мори и Шлотербек са отсъстващи за Борусия.

По всичко личи, че ако не започне да печели двубоите си амбициозният отбор на Айнтрахт трудно ще успее да се пребори за място в европейските клубни турнири. "Орлите“ са в серия от седем поредни двубоя без победа, като в момента са 7-ми и имат 42 точки. В предишния кръг хората на Оливер Гласнер завършиха 1:1 у дома с Борусия Мьонхенгладбах. Якич, Линдстрьом, Макс, Смолчич и Туре са в лазарета на гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт 3:2


Фрайбург - Шалке 04
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 16:30

Фрайбург, който е една от приятните изненади през сезона в Бундеслигата, продължава да се бори за място в Шампионската лига. В предишния кръг южняците прекъснаха серията от три поредни мача без победа, която ги извади от Топ 4, като играчите на Кристиан Щрайх стигнаха до обрат за крайното 2:1 на гости на новака Вердер. Фрайбург остава на 5-то място, като има 50 пункта и е на точка зад РБ Лайпциг. Гулде и Киерех са с контузии, а Егещайн и Салай са наказани.

Борещият се за оцеляване състав на Шалке 04 прекъсна серията от четири поредни мача без победа и в предишния кръг "кралскосините“ разбиха с 5:2 Херта, който е един от основните конкуренти в битката за спасение. По този начин "миньорите“ изместиха именно столични клуб от предпоследното място, като в момента Шалке е 17-ти и има 24 точки. Отсъстващи за гостите за Брунер, Ферман, Хеекерен, Козуки, Краус, Полтер, Йошида и Скарке.

Прогноза: Фрайбург - Шалке 04 3:1


Байер Леверкузен - РБ Лайпциг
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 18:30

Серията от пет поредни победи на Байер Леверкузен приключи преди седмица, когато "аспирините“ завършиха 0:0 на гости на Волфсбург. Въпреки това, играчите на Чаби Алонсо нямат загуба в седем последователни мача. Леверкузен запазва заеманото от тях 6-то място и има 44 пункта. Шик и Лунев все още не са възстановени за домакините.

РБ Лайпциг постигна втори пореден успех и общо 15-ти до момента. В предишния кръг "червените бикове“ се наложиха с 3:2 у дома над Аугсбург. Така селекцията на Марко Розе запазва заеманото от тях 4-то място и има 51 точки, което обаче е само с една повече спрямо преследвача Фрайбург. Гулаши и Шлагер са контузени, а Раум е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен - РБ Лайпциг 2:2


Борусия Мьонхенгладбах - Унион Берлин
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 18:30

Борусия Мьонхненгладбах записа четвърто равенство за последните си шест мача в Бундеслигата. В предишния кръг вестфалци завършиха 1:1 на гости на Айнтрахт. Възпитаниците на Даниел Фарке имат 36 точки и са 10-ти в класирането. Санчес е аут.

Сензацията Унион Берлин не спечели във втори пореден двубой, като този път "железните“ изтърваха успеха у дома срещу борещия се за оцеляване Бохум за крайното 1:1. Играчите на Урс Фишер запазват 3-ото място, като имат 52 точки, но преследвачите РБ Лайпциг и Фрайбург са съответно с 51 и 50 пункта. Якел е с наказание, а Шафер е контузен.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Унион Берлин 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
357