Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт - Бохум
Дата: 31.03.2023 г.
Час: 21:30

Лошата серия на Айнтрахт далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато "орлите“ записаха седма последователна визита без успех. Този път играчите на Оливер Гласнер отстъпиха с 0:2 на гости на Унион Берлин, който е и един от основните конкуренти на Айнтрахт за място в Топ 4. "Орлите“ остават с 40 точки и са шести, като вече са на шест пункта от зона "Шампионска лига“. Тута е наказан, а Соу, Ленц и Линдстрьом са с контузии.

Целите за Бохум са коренно различни, като рурският клуб се бори за оцеляване. Преди паузата за националните отбори "сините“ записаха втора поредна победа и общо осма до момента, като този път Бохум срази с 1:0 у дома многомилионната селекция на РБ Лайпциг. Така вестфалци поеха глътка въздух и вече са на четири пункта от опасната зона, като имат 25, и са 14-ти в подреждането. Соареш е наказан, а Гамбоа е контузен.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Бохум 2:1


Фрайбург - Херта Берлин
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 16:30

Устремилият се към Шампионската лига отбор на Фрайбург няма загуба вече в шест поредни мача, като в предишния от тях южняците записаха трето реми. Този път възпитаниците на Кристиан Щрайх поделиха точките на гости Майнц 05 за крайното 1:1, като Фрайбург определено може да съжалява, тъй като допусна изравнително попадение дълбоко в добавеното време. Домакините са 4-ти и имат 46 точки. Аут за домакините са Лайнхарт, Киерех и Грегориш.

Отчайващата форма на Херта далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато "Старата дама“ инкасира осма последователна загуба в гостуване. Столичани отстъпиха с 1:3 срещу Хофенхайм, който е един от основните претенденти в битката за оцеляване. Играчите на Сандро Шварц остават с 21 точки и са 16-ти. Рихтер е с наказание, а с травми са Кемпф и Еюке.

Прогноза: Фрайбург - Херта Берлин 2:1


РБ Лайпциг - Майнц 05
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг стъпи накриво във второ поредно гостуване. Този път "червените бикове“ допуснаха изненадваща загуба на гости на борещия се за оцеляване Бохум с 0:1. Селекцията на Марко Розе пропусна нова възможност да се намести в Топ 4, като Лайпциг остава с 45 точки и е на 5-та позиция в таблицата. Олмо, Шлагер, Нкунку, Симакан и Гулаши са в лазарета на домакините.

Майнц 05 няма загуба вече в шест последователни кръга, като в последните два от тях "червените завършваха“ наравно. Преди почивката за европейските квалификации хората на Бо Свенсон се добраха до домакинско 1:1 срещу амбициозния Фрайбург и то след гол в 96-ата минута. Майнц има 37 точки и е на 9-то място, като клубът остава с реални шансове да атакува Топ 6. Буркард е аут.

Прогноза: РБ Лайпциг - Майнц 05 4:2


Шалке 04 - Байер Леверкузен
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 16:30

Допреди месец изглеждаше почти немислимо, че Шалке 04 има сили да се отлепи от дъното, но ето че "кралскосините“ се надигнаха и вече нямат загуба в осем поредни двубоя. В предишния кръг Шалке 04 направи 1:1 на гости на Аугсбург и то след изравнителен гол в 93-ата минута от дузпа. "Миньорите“ остават под чертата, като са на предпоследното 17-то място и имат 21 пункта, но спасението вече е на дистанция от едва една точка. Крал и Шволоу са под въпрос, а с контузии са Йенц и Ван ден Берг.

Байер Леверкузен продължава да крачи уверено към място в европейските клубни турнири. В предишния кръг "аспирините“ стигнаха до пълен обрат у дома над шампиона Байерн Мюнхен и спечелиха с 2:1, като това беше трети последователен успех за играчите на Чаби Алонсо. Байер вече е с 37 точки и е на 8-мо място в класирането. Шик е аут, а под въпрос са Амири и Арангис.

Прогноза: Шалке 04 - Байер Леверкузен 1:2


Унион Берлин - Щутгарт
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 16:30

Сензацията Унион Берлин прекъсна серията от четири поредни мача без победа и преди паузата за националните отбори "железните“ се наложиха с 2:0 у дома над коравия Айнтрахт. Възпитаниците на Урс Фишер запазват 3-ото си място, като имат 48 точки. Тримел и Шафер са под въпрос за домакините.

Щутгарт допусна 13-та загуба от началото на сезона и втора поредна пред собствена публика. Този път "швабите“ паднаха с 0:1 от Волфсбург, като след този двубой играчите на Бруно Лабадия вече са на последното 18-то място и остават с 20 пункта. Гираси, Нартей и Милот са контузени.

Прогноза: Унион Берлин - Щутгарт 3:1


Волфсбург - Аугсбург
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 16:30

Волфсбург постигна втора поредна победа далеч от дома и вече в четири поредни мача "вълците“ за без поражение. В предишния кръг играчите на Нико Ковач се наложиха с минималното 1:0 на гости на Щутгарт. Волфсбург продължава да е активно замесен в битката за място в европейските клубни турнири, като към момента тимът е на 7-мо място и е с 38 точки. Нмеча е аут за "вълците“.

Гол от дузпа в 93-ата минута лиши Аугсбург от пети последователен успех пред собствена публика. В последния си мач от Бундеслигата баварците завършиха 1:1 с Шалке 04. Така хората на Енрико Маасен добавиха само една точка към актива си и така Аугсбург има общо 28 пункта, като е 12-ти в колоната. Демирович и Оксфорд са наказани, а с контузии са Речбекай, Удуохай и Хан.

Прогноза: Волфсбург - Аугсбург 2:0


Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 02.04.2023 г.
Час: 16:30

Кьолн няма победа в първенството в пет поредни кръга, като за тази поредица от двубои "козлите“ инкасираха четири загуби и едно равенство. Преди паузата за европейските квалификации хората на Щефен Баумгарт бяха разбити с 1:6 от лидера Борусия Дортмунд. Кьолн остава с 27 точки и е 13-ти в колоната. Тилман е контузен за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах също е в серия от четири последователни двубоя без успех. В последния от тях вестфалци направиха 2:2 у дома с Вердер, като "жребчетата“ на два пъти повеждаха в резултата, но не успяваха да запазят преднината си. Селекцията на Даниел Фарке е на 10-та позиция и е с 31 точки. Вайгъл все още не е възстановен за Гладбах.

Прогноза: Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Вердер Бремен - Хофенхайм
Дата: 02.04.2023 г.
Час: 18:30

Вердер прекъсна серията от две поредни загуби, но въпреки това "бременските музиканти“ отново не спечелиха. В предишния кръг северняците стигнаха до точка при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах за крайното 2:2. Вердер има 31 пункта и е на 11-то място в класирането.

Хоненхайм нямаше победа в 14 поредни мача, като за тази негативна серия тимът инкасира цели 12 загуби, като последните седем бяха поредни. Ето че обаче преди паузата за европейските квалификации "сините“ успяха да прекъснат ужасната серия и се наложиха с 3:1 у дома над Херта. Победата дори измъкна Хофе от опасната зона, като в момента отборът е на спасителното 15-то място и има 22 точки. Дабур е наказан, а с травми са Брун Ларсен и Прьомел.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
416