Рурското дерби остана без победител


FUTBOL-TV

Рурското дерби остана без победител

Шалке 04 и Борусия Дортмунд завършиха наравно - 2:2. Рурското дерби бе от програмата на 24-ия кръг в Бундеслигата. "Жълто-черните“ на два пъти повеждаха на "Фелтинс Арена“ с голове на Нико Шлотербек и Рафаел Герейро, но попадения на Мариус Бюлтнер и Кенан Караман донесоха точката на "кралскосините“.

В 38-ата минута Нико Шлотербек отправи хубав далечен удар и направи безпомощен отлично играещия дотук Ралф Феерман - 0:1. Няколко минути по-късно Джуд Белингам пропусна да удвои, като стреля опасно, но стражът на Шалке отново се намеси.

Тимът на Томас Райс тръгна по-добре през второто полувреме и в 50-ата минута изравни. Фрей получи топката на дясното крило и я пусна успоредно на голлинията. На далечната греда Мариус Бюлтнер бе оставен сам и отблизо вкара гол.

Борусия отново поведе след точно час игра. При една чудесна атака на “жълто-черните" Емре Джан подаде на Рафаел Герейро, който отбеляза със страхотен удар за 1:2.

10 минути преди края на мача Мариус Бюлтнер центрира добре отляво, а защитата на гостите не реагира добре и позволи на Кенан Караман да стреля с глава, пращайки топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Майер – 2:2.

Борусия Дортмунд прекъсна серията си от осем поредни победи в първенството, като тимът вече изостава на 2 точки от лидера Байерн Мюнхен.

  Сподели
361