Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата

Кьолн - Бохум
Дата: 10.03.2023 г.
Час: 21:30

Кьолн прекъсна серията от две поредни загуби, но в предишния кръг "козлите“ отново не спечелиха. Играчите на Щефен Баумгарт измъкнаха 0:0 на гости на сензацията Унион в Берлин. Кьолн е с 27 точки и е на 12-то място. В лазарета на домакините продължават да са Андерсон, Дайц, Килиан, Педерсен, Тилман и Ут.

Бохум инкасира четвърта поредна загуба и общо 16-та до момента. Този път рурци отстъпиха с 0:2 от Шалке 04, който допреди двубоя между двата отбора заемаше последното място, но сега на него е именно Бохум, който е с по-лоши показатели спрямо "кралкосините“, въпреки че съставите на Щутгарт, Хофенхайм и Шалке 04 са също с по 19 пункта. Гамбоа, Холтман и Цолер са аут.

Прогноза: Кьолн - Бохум 2:0


Айнтрахт Франкфурт - Щутгарт
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 16:30

Борещият се за място в Топ 4 отбор на Айнтрахт продължава да се представя колебливо далеч от дома. В предишния кръг "орлите“ записаха шесто гостуване без успех. Този път играчите на Оливер Гласнер направиха 2:2 срещу Волфсбург. Айнтрахт е 6-ти и е с 39 точки. Ебимбе и Линдстрьом са контузени за домакините.

Щутгарт продължава да е активно замесен в битката за оцеляване. "Швабите“ се намират на 15-та позиция - непосредствено над опасната зона само и единствено заради по-добрата си голова разлика спрямо Хофенхайм, Шалке 04 и Бохум, които също имат по 19 точки. В предишния кръг южняците отстъпиха с 1:2 у дома от лидера Байерн Мюнхен. Гираси и Щенцел са с травми.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Щутгарт 3:1


Херта Берлин - Майнц 05
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 16:30

Борещият се за елитния си статут отбор на Херта инкасира седма поредна загуба далеч от дома. В предишния кръг "старата дама“ падна с 1:4 на гости на Байер Леверкузен. Столичани остават с 20 пункта, като са 14-ти и се намират само на точка от първия от отборите под чертата. Боетиюс, Еюке и Нсона са контузени за селекцията на Пал Дардай.

Силната серия на Майнц 05 продължава, след като в предишния кръг "червените“ записаха четвърта поредна победа в Бундеслигата и общо пета за последните си шест мача. Този път хората на Бо Свенсон се наложиха с 1:0 у дома над Хофенхайм. Майнц вече има 35 точки и е на 7-мо място в таблицата. Буркард и Груда пропускат визитата в столицата.

Прогноза: Херта Берлин - Майнц 05 2:2


РБ Лайпциг - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг записа пета загуба до момента. В предишния кръг "червените бикове“ отстъпиха с 1:2 на гости на безапелационния през 2023 г. състав на Борусия Дортмунд, като поражението до голяма степен сложи край на надеждите на Лайпциг за първото място. Възпитаниците на Марко Розе остават 4-ти, като имат 42 точки и са на седем пункта от върха. Отсъстващи за домакините за Диало, Гулаши, Нкунку и Шлагер.

Борусия Мьонхенглабах пък направи 0:0 у дома с Фрайбург. "Жребчетата“ са 10-ти и имат 30 точки, като много трудно ще успеят да се преборят за място в европейските клубни турнири. Бенсабаини е наказан, а Олшовски, Омлен и Вайгъл са с травми.

Прогноза: РБ Лайпциг - Борусия Мьонхенгладбах 3:1


Шалке 04 - Борусия Дортмунд
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 19:30

Допреди месец изглеждаше почти немислимо, че Шалке 04 има сили да се отлепи от дъното, но ето че "кралскосините“ се надигнаха и вече нямат загуба в шест поредни двубоят, като в последните два от тях записаха победи. В предишния кръг рурци се наложиха с 2:0 на гости на Бохум, който е сред преките конкуренти в битката за оцеляване. Шалке вече е на предпоследното 17-то място, като има 19 точки, с колкото са още Щутгарт и Хофенхайм, които обаче са с по-добри показатели. Аут за голямото местно дерби са Дрекслер, Хеекерен, Уеджан, Полтер, Скарке и Ван ден Берг.

Борусия Дортмунд продължава да е безапелационен от началото на 2023 г. Преди седмица "жълто-черните“ записаха осма поредна победа и 16-та до момента. Този път BVB се наложи с 2:1 у дома срещу коравия РБ Лайпциг. Вестфалци са 2-ри и имат 49 точки, с колкото е временният водач Байерн Мюнхен, който остава лидер заради по-добрата си голова разлика. През седмицата Дортмунд понесе първо разочарование за сезона, след като беше елиминиран от Шампионската лига от Челси. Адейеми, Бранд, Мори и Мукоко пропускат рурския сблъсък.

Прогноза: Шалке 04 - Борусия Дортмунд 0:1


Фрайбург - Хофенхайм
Дата: 12.03.3023 г.
Час: 16:30

Фрайбург записа второ поредно равенство в Бундеслигата, но въпреки това южняците продължават да са активно замесени в битката за място в Топ 4. В предишния кръг възпитаниците на Кристиан Щрайх направиха 0:0 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Фрайбург е 5-ти и мат 42 точки, с колкото е РБ Лайпциг, който обаче има по-добра голова разлика. Киерех е аут.

Кризата в Хофенхайм се разраства. "Сините“ нямат победа вече в 13 поредни мача, като за тази негативна серия тимът инкасира цели 11 загуби. Преди седмица Хофе отстъпи с 0:1 на гости на Майнц 05. Селекцията на Пелгрино Матарацо вече е под чертата, като заема 16-то място и е с 19 пункта. Баумгартнер е наказан, а с контузии са Брун Ларсен, Че и Прьомел.

Прогноза: Фрайбург - Хофенхайм 3:2


Вердер Бремен - Байер Леверкузен
Дата: 12.03.2023 г.
Час: 18:30

Новакът Вердер допусна седма загуба за последните си 10 мача в първенството и общо 11 на сметката си. Преди седмица "бременските музиканти“ паднаха с 1:2 на гости на Аугсбург. Северняците са с 30 точки и към момента се намират на 11-ата позиция в таблицата. Агу и Мбом са аут.

Байер Леверкузен записа едва втори домакински успех за 2023 г. В предишния кръг "аспирините“ разбиха с 4:1 Херта. По този начин селекцията на Чаби Алонсо събра 31 пункта и е на 9-то място в колоната. Арангис и Лунев все още не са напълно възстановени.

Прогноза: Вердер Бремен - Байер Леверкузен 2:2


Волфсбург - Унион Берлин
Дата: 12.03.2023 г.
Час: 20:30

Волфсбург направи 2:2 у дома с Айнтрахт преди седмица, като равенството не позволи на "вълците“ да се доближат до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Хората на Нико Ковач са 8-ми и имат 34 точки и засега са на пет пункта от Топ 6. Арнолд е наказан, а Франич е с контузия.

Без никакво съмнение, Унион Берлин е най-голямата и приятна изненада в Бундеслигата до момента. Симпатичният столичен отбор доскоро дори беше лидер в подреждането. В предишния кръг обаче играчите на Урс Фишер не спечелиха в трети последователен двубой, като този път завършиха 0:0 у дома с Кьолн. "Железните“ вече изостават на пет пункта от върха и са на 3-то място със своите 44 точки. Шафер е аут за гостите.

Прогноза: Волфсбург - Унион Берлин 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
389