Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг
Дата: 03.03.2023 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд продължава да е безапелационен от началото на 2023 г. Преди седмица "жълто-черните“ записаха седма поредна победа и 15-та до момента. Този път BVB се наложи с 1:0 на гости на колебливия Хофенхайм. Вестфалци са 2-ри и имат 46 точки, с колкото е временният водач Байерн Мюнхен, който остава лидер заради по-добрата си голова разлика. Адейеми, Мори и Мукоко са в лазарета на домакините.

РБ Лайпциг също остава замесен в битката за Сребърната салатиера. В предишния кръг "червените бикове“ постигнаха 12-ти успех на сметката си и втори поред. Този път играчите на бившия наставник на Дортмунд Марко Розе се наложиха с 2:1 у дома над амбициозния Айнтрахт. Лайпциг е 4-ти и има 42 пункта. Олмо, Диало и Гулаши продължават да са с контузии, а наказан е Лаймер.

Прогноза: Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг 2:2


Аугсбург – Вердер Бремен
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 16:30

Лошата форма на Аугсбург далеч от дома продължи в предишния кръг, когато баварците допуснаха четвърта поредна загуба. Този път селекцията на Енрико Маасен отстъпиха с 0:2 от борещия се за оцеляване Херта. Аугсбург остава с 24 точки и в момента е на 13-та позиция, като е на четири пункта от първия от отборите под чертата. Хан, Речбекай, Стрьобъл и Удуохай са с травми.

Новакът Вердер прекъсна серията от две поредни загуби. В предишния кръг северняците се наложиха категорично с 3:0 у дома над Бохум. "Бременските музиканти“ са 9-ти и имат 30 точки. Агу, Мбом и Салифу са контузени.

Прогноза: Аугсбург – Вердер Бремен 1:1


Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 16:30

След по-малко от седмица от победата над лидера Байерн Мюнхен отборът на Борусия Мьохненгладбах допусна ново разочарование далеч от дома, като този път "жребчетата“ бяха разбити с 0:4 на гости на Майнц 05. Играчите на Даниел Фарке остават с 29 точки, като са на 10-то място в подреждането. Янтшке и Вайгъл са аут за Гладбах.

Фрайбург стъпи накриво в борбата за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг южняците направиха 1:1 у дома с Байер Леверкузен. Така възпитаниците на Кристиан Щрайх са 5-ти и имат 41 пункта. Киерех е единственият отсъстващ за гостите.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург 2:3


Бохум – Шалке 04
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 16:30

Бохум инкасира трета поредна загуба и общо 15-та до момента. В предишния кръг вестфалци паднаха с 0:3 на гости на Вердер. Така "сините“ остават под чертата, като заемат предпоследното 17-то място и са с 19 точки. Гамбоа, Холтман и Цолер са контузени, а Лосила е наказан.

Шалке 04 постигна едва трета победа за сезона и прекъсна серията от четири поредни равенства. Преди седмица "кралскосините“ се наложиха с 2:1 над Щутгарт. Въпреки успеха "миньорите“ остават на последната 18-та позиция, като са с 16 пункта и вече са само на три точки от спасението. Хеекерен, Колодзейджак, Латца, Уеджан, Полтер, Скарке и Ван ден Берг са аут.

Прогноза: Бохум – Шалке 04 0:1


Майнц 05 – Хофенхайм
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 16:30

Подемът за Майнц 05 продължи и в предишния кръг и "червените“ записаха трета поредна победа и общо четвърта за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път селекцията на Бо Свенсон разби с 4:0 у дома Борусия Мьонхенгладбах. Майнц е с 32 точки и е на 8-мо място в подреждането. Буркард продължава да е контузен.

Кризата в Хофенхайм се разраства. "Сините“ нямат победа вече в 12 поредни мача, като за тази негативна серия тимът инкасира цели десет загуби. Преди седмица Хофе отстъпи с 0:1 у дома от Борусия Дортмунд. "Сините“ вече са под чертата, като са 16-ти и имат 19 пункта. Брун Ларсен и Прьомел са с контузии.

Прогноза: Майнц 05 – Хофенхайм 3:2


Унион Берлин – Кьолн
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 16:30

Без никакво съмнение, Унион Берлин е най-голямата и приятна изненада в Бундеслигата до момента. Симпатичният столичен отбор доскоро дори беше лидер в подреждането. В предишния кръг обаче играчите на Урс Фишер паднаха с 0:3 на гости на Байерн Мюнхен, като по този начин "железните“ вече изостават на три пункта от върха и са на 3-то място със своите 43 точки. Шафер е аут.

Кьолн допусна втора поредна загуба в първенството, като и този път "козлите“ не успяха да отбележат попадение. Сега хората на Щефен Баумгарт отстъпиха с 0:2 у дома от Волфсбург. Кьолн е 12-ти и има 26 точки. В лазарета на гостите продължават да са Андерсон, Дайц, Килиан, Лимниос, Педерсен, Тилман и Ут, а към тях се присъедини и Шиндлер.

Прогноза: Унион Берлин – Кьолн 2:0


Байер Леверкузен – Херта Берлин
Дата: 05.03.2023 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен записа само една победа за последните си пет мача в първенството, а в предишния кръг "аспирините“ стигнаха до точка на гости на коравия Фрайбург за крайното 1:1. Възпитаниците на Чаби Алонсо са 11-ти и имат 28 точки. Арангис и Лунев са контузени.

Херта записа втора поредна домакинска победа и общо пета до момента, след като преди повече от седмица "старата дама“ спечели с 2:0 у дома срещу Аугсбург. Успехът измъкна столичани от опасната зона, като за момента играчите на Сандро Шварц са 14-ти и имат 20 точки. Еюке, Канга и Нсона са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – Херта Берлин 2:1


Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 05.03.2023 г.
Час: 18:30

В предишния кръг Волфсбург прекъсна серията от четири поредни мача без победа, в която "вълците“ инкасираха три загуби и равенство. Преди седмица селекцията на Нико Ковач се наложи с 2:0 на гости на Кьолн. Волфсбург е 7-ми и има 33 точки.

Амбициозният Айнтрахт инкасира втора поредна загуба в гостуване и така "орлите“ нямат победа далеч от дома вече в пет последователни визити. В предишния кръг футболистите на Оливер Гласнер отстъпиха с 1:2 от РБ Лайпциг, който е пряк конкурент в битката за място в Топ 4. Айнтрахт остава с 38 пункта и е на 6-та позиция в таблицата. Ебимбе е контузен, а Соу е наказан.

Прогноза: Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
455