Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата

Майнц 05 - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 24.02.2023 г.
Час: 21:30

Майнц 05 постигна втора поредна победа и общо осма от началото на сезона. В предишния кръг възпитаниците на Бо Свенсон спечелиха регионалното дерби срещу Байер Леверкузен, надигравайки съперник с 3:2 като гости. Така "червените“ вече имат 29 точки и са на 9-то място в подреждането. Буркард продължава да е извън сметките за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах записа първа победа пред собствена публика от ноември 2022 г. насам. Преди седмица "жребчетата“ се наложиха с 3:2 у дома над шампиона и временен лидер Байерн Мюнхен в едно от най-големите съперничества в германския клубен футбол. Селекцията на Даниел Фарке също е с 29 пункта, но е на 8-ма позиция заради по-добрите си голови показатели. Янтшке, Олшовски и Вайгъл са с контузии.

Прогноза: Майнц 05 - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Кьолн - Волфсбург
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 16:30

Серията от пет поредни мача без загуба за Кьолн приключи в предишния кръг, когато "козлите“ допусна първо поражение за 2023 г. В него играчите на Щефен Баумгарт отстъпиха с 0:3 на гости на Щутгарт. Кьолн е с 26 точки и е 12-ти в подреждането. В лазарета на домакините са Андерсон, Килиан, Лимниос, Педерсен, Тилман и Ут.

Волфсбург няма победа вече в четири поредни мача, като в последния от тях "вълците“ инкасираха трета загуба. Този път хората на Нико Ковач отстъпиха с 0:3 у дома от коравия РБ Лайпциг. Волфсбург остава на 7-ата позиция, като все още е с 30 точки. Борнау е наказан, а с травми са Клингер и Шулце.

Прогноза: Кьолн - Волфсбург 1:1


Херта Берлин - Аугсбург
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 16:30

В предишния кръг отборът на Херта инкасира осма загуба за последните си 10 мача в Бундеслигата и общо 12-та до момента. Сега "старата дама“ беше разбита с 1:4 на гости на устремилия се към титлата отбор на Борусия Дортмунд. Столичани са на предпоследното 17-то място и има 19 точки. Еюке, Канга и Нсона са аут.

Аугсбург постигна трета поредна домакинска победа и седма до момента. Успехът дойде срещу крайно неубедителния през текущия сезон тим на Хофенхайм за крайното 1:0, като осигури моментно спокойствие за хората на Енрико Маасен. След него баварците имат 24 точки са 13-ти, като са на четири пункта от първия от отборите под чертата. Хан, Речбекай и Стрьобъл са отсъстващи.

Прогноза: Херта Берлин - Аугсбург 1:1


Хофенхайм - Борусия Дортмунд
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 16:30

Кризата в Хофенхайм се разраства. "Сините“ нямат победа вече в 11 поредни мача, като за тази негативна серия тимът инкасира цели девет загуби. Преди седмица Хофе отстъпи с 0:1 на гости на Аугсбург. "Сините“ са 15-ти и имат 19 пункта, като се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Бохум. Брун Ларсен, Прьомел и Сков все още са с травми.

Борусия Дортмунд продължава да е безапелационен от началото на 2023 г. Преди седмица "жълто-черните“ записаха шеста поредна победа и 14-та до момента. Този път BVB разби с 4:1 у дома Херта. Вестфалци вече са 2-ри и имат 43 точки, с колкото е временният водач Байерн Мюнхен, който остава лидера заради по-добрата си голова разлика. Адейеми, Мукоко и Мори са аут.

Прогноза: Хофенхайм - Борусия Дортмунд 1:3


РБ Лайпциг - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 16:30

След две поредни грешни стъпки, които отдалечиха амбициозния РБ Лайпциг от върха, в предишния кръг "червените бикове“ се върнаха обратно на победния път и спечелиха с 3:0 на гости на Волфсбург. Така играчите на Марко Розе имат 39 точки, като продължават да са на 5-то място в подреждането и са на четири пункта от лидера Байерн Мюнхен. Олмо, Диало и Гулаши продължават да са в лазарета на домакините.

Айнтрахт също е замесен активно в битката за призовите позиции. Преди седмица "орлите“ записаха четвърта поредна домакинска победа и общо 11-та до момента. Възпитаниците на Оливер Гласнер се наложиха с 2:0 на новака Вердер. Айнтрахт е 6-ти и има 38 пункта. Ебимбе е аут.

Прогноза: РБ Лайпциг - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Вердер Бремен - Бохум
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 16:30

В предишния кръг новакът Вердер инкасира втора поредна загуба и общо 10-та до момента. В него северняците отстъпиха с 0:2 на гости на Айнтрахт. "Бременските музиканти“ остават с 27 точки и са 11-ти в колоната. Агу, Мбом и Вайзер все още са с контузии, а Щарк е наказан.

Бохум също допусна второ последователно поражение, отстъпвайки също с 0:2, само че у дома срещу Фрайбург. "Сините“ остават под чертата, като са 16-ти и имат 19 точки, тъй като към момента са с по-лоши показатели спрямо Хофенхайм и Щутгарт. Хотлман и Цолер са с травми, а Лосила е с наказание.

Прогноза: Вердер Бремен - Бохум 3:1


Шалке 04 - Щутгарт
Дата: 25.02.2023 г.
Час: 19:30

Шалке 04 записа четвърто поредно равенство и седмо до момента, след като в предишния кръг "кралскосините“ успяха да окажат отпор и да завършат за пореден път при резултат 0:0, но на гости на устремилия се към титлата тим на Унион Берлин. Въпреки това, "миньорите“ остават закотвени на последното 18-то място и са с 13 точки на сметката си, като към момента са на шест пункта от спасението. Брунер, Хеекерен, Колодзейчак, Полтер и Ван ден Берг са аут.

Борещият се за оцеляване отбор на Щутгарт прекъсна негативната серия от шест поредни мача без победа и преди седмица "швабите“ се наложиха с 3:0 у дома над Кьолн. Така хората на Бруно Лабадия вече имат 19 точки и се измъкнаха от опасната зона, като са на 14-та позиция. Гираси и Щенцел са аут.

Прогноза: Шалке 04 - Щутгарт 1:1


Фрайбург - Байер Леверкузен
Дата: 26.02.2023 г.
Час: 16:30

Амбициозният Фрайбург постигна втора поредна победа и общо 12-та до момента. В предишния кръг южняците сразиха с 2:0 като гости Бохум и така хората на Кристиан Щрайх продължават да удържат заеманото 4-то място във временното класиране, като Фрайбург е с 40 точки и е на три от върха. Гюнтер е наказан, а Киерех е контузен.

Байер Леверкузен допусна трета загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. Преди седмица "аспирините“ отстъпиха в регионално дерби с 2:3 у дома от Майнц 05. Възпитаниците на Чаби Алонсо са 10-ти и са с 27 точки. Адли, Та и Хинкапие са наказани, а с травми са Арангис и Лунев.

Прогноза: Фрайбург - Байер Леверкузен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
413