Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата

Аугсбург - Хофенхайм
Дата: 17.02.2023 г.
Час: 21:30

Лошото представяне на Аугсбург далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато баварците допуснаха трета поредна загуба като гости и общо 11-та до момента. Този път селекцията на Енрико Маасен отстъпи с 1:3 от Майнц 05. Аугсбург е 13-ти и има 21 точки. Кардона, Хан и Стрьобъл са контузени за домакините.

Кризата в Хофенхайм се разраства. "Сините“ нямат победа вече в 10 поредни мача, като за тази негативна серия тимът инкасира цели осем загуби. Преди седмица Хофе отстъпи с 1:3 у дома от Байер Леверкузен в официалния дебют на Пелегрино Матарацо начело на клуба. "Сините“ са 14-ти и имат 19 пункта. Брун Ларсен, Прьомел и Сков са с травми, а Гайгер е наказан.

Прогноза: Аугсбург - Хофенхайм 2:2


Бохум - Фрайбург
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 16:30

Бохум записа трета последователна загуба далеч от дома и 13-та до момента. В предишния кръг вестфалци отстъпиха с 0:3 от шампиона и временен лидер Байерн Мюнхен. Бохум се намира непосредствено над опасната зона, заемайки спасителното 15-то място, и е с 19 точки. Езер и Гамбоа продължават да лекуват контузии.

Фрайбург продължава да се бори със зъби и нокти за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Преди седмица южняците постигнаха обрат за крайното 2:1 у дома над Щутгарт. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 4-ти и са с 37 точки. Киерех е аут за гостите.

Прогноза: Бохум - Фрайбург 1:2


Щутгарт - Кьолн
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 16:30

Щутгарт инкасира трета поредна загуба и общо 10-та до момента. Така "швабите“ нямат победа в Бундеслигата в шест последователни кръга. Този път южняците отстъпиха с 1:2 на гости на Фрайбург и то след обрат. Играчите на Бруно Лабадия са на предпоследното 17-то място и са с 16 точки. Гираси, Нартей и Томас са отсъстващи.

Кьолн няма загуба през новата календарна година. Преди седмица "козлите“ прекъснаха серията от три поредни равенства и надиграха по категоричен начин амбициозния Айнтрахт с 3:0 у дома. Селекцията на Щефен Баумгарт е на 11-та позиция и е с 26 точки. В лазарета на Кьолн все още са Андерсон, Дайц, Килиан, Лимниос, Педерсен и Ут. Хюберс пък е наказан.

Прогноза: Щутгарт - Кьолн 0:1


Волфсбург - РБ Лайпциг
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 16:30

Устремилият се към място в европейските клубни турнири тим на Волфсбург прекъсна серията от две поредни загуби, но "вълците“ отново не спечелиха. Този път футболистите на Нико Ковач изненадващо не успяха да се справят на гости на последния Шалке 04, а двубоят завърши 0:0. Волфсбург има за какво да съжалява, тъй като пропусна и дузпа. "Зелените“ имат 30 точки и са 7-ми в подреждането. Шулце все още не е възстановен за домакините.

След 12 поредни мача без загуба, в която РБ Лайпциг постигна осем победи и четири ремита, тимът загуби в последния си двубой в Бундеслигата. Тогава "червените бикове“ допуснаха обрат за крайното 1:2 у дома от сензацията Унион Берлин. Поражението остави хората на Марко Розе с 36 точки, а Лайпциг вече е извън Топ 4, заемайки 5-то място в класирането. Гулаши и Олмо продължават да са в лазарета на "червените бикове“.

Прогноза: Волфсбург - РБ Лайпциг 2:3


Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 19:30

Запътилият се към Топ 4 отбор на Айнтрахт допусна загуба в предишния кръг, която сложи край на серията от седем поредни мача на "орлите“ без поражение. Преди седмица играчите на Оливер Гласнер бяха надиграни от Кьолн за крайното 0:3. Айнтрахт е с 35 точки и е 6-ти в колоната. Ебимбе е аут.

След две поредни победи новакът Вердер инкасира загуба, която е девета на сметката на северняците. В последния си мач от първенството "бременските музиканти“ отстъпиха с 0:2 у дома от Борусия Дортмунд. Вердер остава с 27 пункта и е на 9-то място в подреждането. Агу и Вайзер са контузени, а Битенкурт е наказан.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен 3:1


Унион Берлин - Шалке 04
Дата: 19.02.2023 г.
Час: 16:30

Без никакво съмнение, Унион Берлин е най-голямата и приятна изненада в Бундеслигата до момента. Симпатичният столичен отбор диша във врата на хегемона Байерн Мюнхен, като "железните“ изостават само на точка от баварския гранд. Възпитаниците на Урс Фишер са 2-ри и имат 42 пункта, а освен това са безпогрешни през 2023 г. и са в серия от пет последователни успеха. В предишния кръг Унион срази с 2:1 като гост амбициозния РБ Лайпциг. Мьовалд и Шафер са аут.

Шалке 04 записа трето поредно равенство и шесто до момента, след като в предишния кръг "кралскосините“ успяха да окажат отпор и да завършат 0:0 у дома срещу Волфсбург. Въпреки това, "миньорите“ остават закотвени на последното 18-то място и са с 12 точки на сметката си, като към момента са на седем пункта от спасението. Хеекерен, Полтер, Скарке и Ван ден Берг са с травми.

Прогноза: Унион Берлин - Шалке 04 3:0


Борусия Дортмунд - Херта Берлин
Дата: 19.02.2023 г.
Час: 18:30

Борусия Дортмунд продължава да е безапелационен от началото на 2023 г. Преди седмица "жълто-черните“ записаха пета поредна победа 13-та до момента. Този път BVB взе реванш на гости на новака Вердер, надигравайки го с 2:0. Вестфалци са 3-ти и имат 40 точки, като са само на три от лидерската позиция. През седмицата Борусия записа успех в първия осминафинален двубой в Шампионската лига срещу Челси за крайното 1:0. Мори и Мукоко са контузени за Дортмунд.

Борещият се за оцеляване отбор на Херта прекъсна серията от четири поредни загуби и в предишния кръг столичани записаха едва четвърти успех за сезона. В него селекцията на Сандро Шварц разби с 4:1 Борусия Мьонхенгладбах. Въпреки изразителната победа, "старата дама“ остава под чертата и е на 16-то място в подреждането с актив от 17 пункта. Еюке, Йоветич, Канга, Нсона, Пекарик и Рогел са отсъстващи за гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Херта Берлин 4:1


Байер Леверкузен - Майнц 05
Дата: 19.02.2023 г.
Час: 20:30

Байер Леверкузен прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг "аспирините“ се наложиха с 3:1 на гости на намиращия се в криза отбор на Хофенхайм. Играчите на Чаби Алонсо имат 27 точки и са 8-ми в колоната. Арангис и Лунев са аут за домакините.

Майцн 05 записа втора поредна домакинска победа и общо седма до момента. Преди седмица "червените“ сразиха с 3:1 Аугсбург. Възпитаниците на Бо Свенсон имат 26 пункта и са 12-ти в класирането. Буркард продължава да е извън сметките за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен - Майнц 05 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
364