Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - Волфсбург
Дата: 10.02.2023 г.
Час: 21:30

Шалке 04 записа второ поредно равенство и пето до момента, след като в предишния кръг "кралскосините“ успяха да окажат отпор и да завършат 0:0 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Въпреки това, "миньорите“ остават закотвени на последното 18-то място и са с 11 точки на сметката си, като към момента са на осем пункта от спасението. Хеекерен, Камински, Латца, Полтер, Тауер и Ван ден Берг са контузени за домакините.

Волфсбург инкасира втора поредна загуба, като преди по-малко от седмица "вълците“ паднаха с 2:4 у дома от шампиона и временен лидер Байерн Мюнхен. Поражението остави селекцията на Нико Ковач с 29 точки, като Волфсбург е на 7-мо място в подреждането. Шулце е аут за "вълците“.

Прогноза: Шалке 04 - Волфсбург 0:3


Фрайбург - Щутгарт
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 16:30

Фрайбург допусна трета поредна загуба далеч от дома и общо пета в актива си. Този път борещият се за участие в Топ 4 състав беше разбит с 1:5 на гости на Борусия Дортмунд. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 6-ти и имат 34 пункта. Кайтел е контузен, а Силдилия е наказан.

Лошата серия на Щутгарт продължава и "швабите“ са без победа вече в пет последователни кръга. В последния от тях хората на Бруно Лабадия отстъпиха с 0:2 у дома от Вердер. По всичко личи, че и през настоящия сезон Щутгарт ще е активно замесен в борбата за оцеляване. В момента клубът от едноименния град е на 16-та позиция и е с 16 точки. Гираси и Томас пропускат визитата на "Европа Парк“.

Прогноза: Фрайбург - Щутгарт 3:1


Хофенхайм - Байер Леверкузен
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 16:30

Кризата в редиците на Хофенхайм се разраства все повече. В предишния кръг "сините“ записаха девети пореден двубой без успех, като за този период Хофе инкасира цели седем загуби. Преди седмица съставът от Зинсхайм падна с 2:5 на гости на Бохум, като това доведе и до уволнението на Андре Брайтенрайтер от треньорския пост. Сега начело на тима застана бившият наставник на Щутгарт Пелегрино Матарацо. Хофенхайм е 14-ти и има 19 точки, като е на три от първия от отборите под чертата. Брун Ларсен, Кадерабел и Прьомел са с травми.

Байер Леверкузен записа втора поредна загуба и девета до момента. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините“ отстъпиха с 0:1 на гости на Аугсбург. Възпитаниците на Чаби Алонсо са 10-ти и имат 24 пункта. Лунев е аут.

Прогноза: Хофенхайм - Байер Леверкузен 2:2


Майнц 05 - Аугсбург
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 16:30

Майцн 05 не успя да спечели в трети поредно гостуването, като футболистите на Бо Свенсон са само с една победа за последните си осем мача в първенството. Този път "червените“ отстъпиха с 1:2 на гости на устремилия се към лидерското място отбор на Унион Берлин. Поражението остави Майнц с 23 точки, а тимът е на 12-та позиция. Бургзорг, Буркард и Центнер са отсъстващи за домакините.

Аугсбург записа втора поредна домакинска победа и успя да поеме глътка въздух. В предишния кръг баварците се наложиха с 1:0 у дома над коравия Байер Леверкузен. Играчите на Енрико Маасен са 13-ти и имат 22 пункта. Кордова, Кардона, Хан, Яго, Оксфорд, Стрьобъл, Варгас и Центнер са в лазарета на гостите.

Прогноза: Майнц 05 - Аугсбург 1:1


Вердер Бремен - Борусия Дортмунд
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 16:30

Добре представящият се новак Вердер Бремен постигна втори последователен успех в Бундеслигата и осми до момента. В предишния кръг северняците спечелиха с 2:0 на гости на Щутгарт. Така "бременските музиканти“ имат 27 точки и са 8-ми в колоната. Агу и Мбом са с травми, а Фридъл е наказан.

Борусия Дортмунд продължава да е безапелационен от началото на 2023 г. Преди седмица "жълто-черните“ записаха четвърта поредна победа 12-та до момента. Този път BVB смаза с 5:1 у дома амбициозния Фрайбург. Вестфалци са 3-ти и имат 37 точки, като са само на три от лидерската позиция. Адейеми е наказан, а с контузии са Мори и Шулц.

Прогноза: Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 2:3


РБ Лайпциг - Унион Берлин
Дата: 11.02.2023 г.
Час: 19:30

Амбициозният отбор на РБ Лайпциг се преобрази, откакто Марко Розе застана начело на "червените бикове“. До момента специалистът записа десет победи, пет ремита и само една загуба. В предишния кръг Лайпциг записа изненадваща грешна стъпка, завършвайки 0:0 на гости на Кьолн. "Червените бикове“ са 3-ти и имат 35 точки, като са вече са на четири от върха. Олмо, Диало и Гулаши са аут за домакините.

Без никакво съмнение Унион Берлин е най-голямата и приятна изненада в Бундеслигата до момента. Симпатичният столичен отбор диша във врата на хегемона Байерн Мюнхен, като "железните“ изостават само на точка от баварския гранд. Възпитаниците на Урс Фишер са 2-ри и имат 39 пункта, а освен това са безпогрешни през 2023 г. и са в серия от четири последователни успеха. В предишния кръг Унион срази с 2:1 у дома Майнц 05. Мьовалд и Шафер са аут.

Прогноза: РБ Лайпциг - Унион Берлин 1:1


Херта Берлин - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 12.02.2023 г.
Час: 16:30

Пропадането на Херта продължи и в предишния кръг, когато "старата дама“ инкасира четвърта поредна загуба и общо 11-та до момента. Сандро Шварц стартира престоя си в столичния клуб с поражение на гости на Айнтрахт за крайното 0:3. Берлинчани са на предпоследното 17-то място и имат 14 точки. В лазарета продължават да са Еюке, Йоветич, Нсона, Пекарик и Рогел.

След осем поредни мача Борусия Мьонхенгладбах записа равенство, което обаче едва ли се нрави особено на "жребчетата“, тъй като беше на собствен терен и то срещу последния Шалке 04 за крайното 0:0. Селекцията на Даниел Фарке е на 9-то място и е с 26 точки. Вайгъл е наказан за Гладбах.

Прогноза: Херта Берлин - Борусия Мьонхенгладбах 0:1


Кьолн - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 12.02.2023 г.
Час: 18:30

Кьолн записа трето поредно равенство и второ последователно при резултат 0:0. Този път "козлите“ удържаха коравия тим на РБ Лайпциг и така нямат загуба през новата 2023 г. Играчите на Щефен Баумгарт са 11-ти и са с 23 точки. Андеросон, Дайц, Килиан, Лимниос, Педерсен и Ут продължават да са извън сметките за Кьолн.

Амбициозният Айнтрахт записа десета победа до момента и така "орлите“ продължават да са здраво замесени в борбата за място в Топ 4. Възпитаниците на Оливер Гласнер не срещнаха особени затруднения у дома срещу предпоследния Херта и спечелиха с 3:0. Айнтрахт е 5-ти и има 35 точки, като дори е на пет от лидерската позиция. Ебимбе е аут.

Прогноза: Кьолн - Айнтрахт Франкфурт 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
451