Журналист: Белингам щеше да каже "да" на Ливърпул, ако те бяха втори


Н. Гавазов

Журналист: Белингам щеше да каже

Журналистът на германското издание Sport1 Патрик Бергер говори за евентуален трансфер на полузащитника на Борусия Дортмунд Джуд Белингам в Ливърпул.

"Ако говорите с обкръжението на Белингам, ще разберете, че Юрген Клоп и Ливърпул са лидери в надпреварата за футболиста. Но те са на десето място [в класирането на Висшата лига], пет места зад зоната на евротурнирите. Ето защо Белингам все още се колебае с решението си. Ако Ливърпул бе на второ или трето място, вероятно щеше да каже "да“ досега. Всъщност "червените" са клуб, който е в печеливша позиция в надпреварата за Белингам.

Но Борусия Дортмунд иска Белингам да бъде най-добре платеният играч в тяхната история. Има планове да му бъде предложен договор със заплата до 15 милиона евро годишно. Но такава оферта все още не е получена, защото първо Борусия иска да знае какво иска самият играч.

Интерес на Реал Мадрид към Белингам? Те все повече приемат, че не могат да направят нищо срещу финансово силни английски клубове“, заяви Бергер.

Припомняме, че настоящият договор на Белингам изтича през 2025 г. Transfermarkt оценява полузащитника на €110 млн. 19-годишният футболист има 25 мача във всички турнири през този сезон, като отбеляза 10 гола и направи пет асистенции.

  Сподели
505