Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург - Байер Леверкузен
Дата: 03.02.2023 г.
Час: 21:30

Аугсбург инкасира 10-та загуба от началото на сезона, като в предишния кръг баварците отстъпиха с 1:3 на гости на борещия се за място в Топ 4 тим на Фрайбург. Поражението остави хората на Енрико Маасен с 18 пункта, като Аугсбург е на 14-та позиция и е само на две точки от опасната зона. Кардона, Демирович, Хан, Яго, Оксфорд, Стрьобъл и Варгас са аут.

Силната серия от пет поредни загуби за Байер Леверкузен свърши преди по-малко от седмица, когато "аспирините“ отстъпиха с 0:2 у дома от Борусия Дортмунд. Възпитаниците на Чаби Алонсо са 9-ти и имат 24 точки. Лунев и Езе са с травми.

Прогноза: Аугсбург - Байер Леверкузен 2:3


Кьолн - РБ Лайпциг
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 16:30

Кьолн записа второ поредно равенство в първенството, като този път "козлите“ направиха изненадващо 0:0 на гости на последния Шалке 04. Въпреки ремито, играчите на Щефен Баумгарт продължават да са непобедени през 2023 г. Кьолн е на 12-то място и е с 22 пункта. Андерсон, Дайц, Килиан, Лимниос, Педерсен и Ут са контузени.

Амбициозният отбор на РБ Лайпциг се преобрази, откакто Марко Розе застана начело на "червените бикове“. До момента специалистът записа десет победи, четири ремита и само една загуба. В първия си мач за 2023 г. Лайпциг отново оказа сериозен отпор на хегемона Байерн Мюнхен и направи 1:1 у дома с гранда, а след това постигне две победи последната от които у дома над Щутгарт с 2:1. "Червените бикове“ са 3-ти и имат 35 точки, като са на 2 от върха. Олмо, Диало, Гулаши и Нкунку са в лазарета на гостите.

Прогноза: Кьолн - РБ Лайпциг 1:3


Бохум - Хофенхайм
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 16:30

Бохум допусна втора поредна загуба, отстъпвайки този път с 2:5 от Майнц 05. Поражението остави "сините“ под чертата, като рурският клуб е на 16-ото място в колоната и е с 16 точки. Езер и Гамбоа са извън сметките на домакините.

Хофенхайм инкасира седма загуба за последните си 10 мача в Бундеслигата. Преди седмица Хофе отстъпи с 1:4 у дома от Борусия Мьонхенгладбах. Пропадането за "сините“ продължава и тимът вече е 13-ти, като остава с 19 точки. Брун Ларсен, Прьомел и Щилер са в лазарета.

Прогноза: Бохум - Хофенхайм 1:1


Борусия Дортмунд - Фрайбург
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 16:30

Грандът Борусия Дортмунд вече е само на 3 точки от върха, като "жълто-черните“ продължават да са безпогрешни през 2023 г. В предишния кръг BVB записа трети последователен успех, като този път хората на Един Терзич сразиха с 2:0 като гости коравия Байер Леверкузен. Дортмунд е на 4-то място и има 34 пункта. Мюние, Мори и Йозчан пропускат предстоящия двубой за домакините.

Фрайбург постигна първа победа за новата календарна година, след като в последния си двубой от първенството южняците се наложиха с 3:1 у дома над Аугсбург. Селекцията на Кристиан Щрайх продължава оспорваната борба за място в Топ 4, като към момента Фрайбург е 5-ти и има 34 точки. За гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Фрайбург 3:2


Айнтрахт Франкфурт - Херта Берлин
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 16:30

Айнтрахт записа второ поредно равенство и вече в шест последователни двубоя "орлите“ нямат поражение. В предишния кръг футболистите на Оливер Гласнер не се дадоха на шампиона и временен водач Байерн Мюнхен и стигнаха до реми за крайното 1:1. Айнтрахт също е сред замесените клубове за място в Топ 4, като засега "орлите“ са 6-ти и имат 32 точки, като са дори на пет пункта от върха. Ебимбе е аут за домакините.

Пропадането на Херта продължи и преди седмица "старата дама“ загуби за пореден път голямото столично дерби срещу Унион - този път с 0:2. Това беше трето последователно поражение за "синьо-белите“ и след него берлинчани продължават да са на предпоследното 17-то място, с 14 пункта. Фреди Бобич беше уволнен, а сега начело на Херта е Сандро Шварц, който ще има нелеката задача да не допусне тимът да изпадне в долния ешелон. Специалистът няма да може да разчита на Еюке, Йоветич, Нсона и Рогел.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Херта Берлин 3:0


Унион Берлин - Майнц 05
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 16:30

Амбициозният тим на Унион Берлин продължава да е безпогрешен през 2023 г. и преди седмица "железните“ за пореден път триумфираха в голямото столично дерби срещу Херта, печелейки с 2:0. Това беше трети последователен успех за хората на Урс Фишер, а след него Унион е с 36 пункта, като вече е само на точка от върха и е на 2-ро място в подреждането. Шафер и Мьовалд са аут.

Майнц 05 прекъсна серията от шест поредни мача без победа в първенството. В предишния кръг "червените“ сразиха с 5:2 у дома Бохум. Възпитаниците на Бо Свенсон са 11-ти и имат 23 точки. В лазарета на гостите продължават да са Бургзорг, Буркард, Мустафа и Центнер.

Прогноза: Унион Берлин - Майнц 05 2:1


Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 19:30

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах прекъсна негативната серия далеч от дома и едва в предишния кръг "жребчетата“ успяха да постигна победа в гостуване. Селекцията на Даниел Фарке срази с 4:1 колебливия Хофенхайм. Гладбах е на 8-мо място и е с 25 точки.

Новакът Шалке 04 сложи край на серията от три поредни загуби, но въпреки това клубът от Гелзенкирхен отново не спечели. Този път "кралскосините“ направиха 0:0 у дома срещу Кьолн. Равенството остави рурския клуб на последното 18-то място, като Шалке е с незавидните 10 пункта. Хеекерен, Колодзейчак, Крал, Уеджан, Полтер, Тауер, Ван ден Берг и Салазар продължават да са контузени.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04 3:0


Щутгарт - Вердер Бремен
Дата: 05.02.2023 г.
Час: 16:30

Щутгарт ще е активно замесен в битката за оцеляване и през настоящия сезон. В предишния кръг "швабите“ направиха четвърти пореден двубой без успех, като този път играчите на Бруно Лабадия отстъпиха с 1:2 на амбициозния РБ Лайпциг. Щутгарт е на спасителното 15-то място, като има 16 точки и се задържа над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Бохум. Томас и Загаду са аут.

Вердер прекъсна серията от четири поредни загуби и в последния си мач от Бундеслигата "бременските музиканти“ се наложиха с 2:1 у дома над коравия Волфсбург. Така северняците записаха първи успех за 2023 г., а след него тимът е с 24 точки и е 10-ти в колоната. Агу, Шмид и Вайзер пропускат предстоящия двубой.

Прогноза: Щутгарт - Вердер Бремен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
485