Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата

РБ Лайпциг - Щутгарт
Дата: 27.01.2023 г.
Час: 21:30

Амбициозният отбор на РБ Лайпциг се преобрази, откакто Марко Розе застана начело на "червените бикове“. До момента специалистът записа девет победи, четири ремита и само една загуба. В първия си мач за 2023 г. Лайпциг отново оказа сериозен отпор на хегемона Байерн Мюнхен и направи 1:1 у дома с гранда, а в междинния кръг тимът унизи с 6:1 последния Шалке 04. "Червените бикове“ са 3-ти и имат 32 точки, като са на 4 от върха. Гулаши, Кампъл и Нкунко са аут.

Борещият се за оцеляване състав на Щутгарт записа второ поредно равенство. Този път "швабите“ направиха 2:2 на гости на Хофенхайм, като хората на Бруно Лабадия има за какво да съжаляват, тъй като допуснаха изравнително попадение дълбоко в добавеното време. Щутгарт остава с актив от 16 точки и се намира на спасителното 15-то място благодарение на по-добрите си показатели спрямо Бохум. Ахамада е наказан, а Соса, Улрих и Загаду са контузени.

Прогноза: РБ Лайпциг - Щутгарт 3:0


Фрайбург - Аугсбург
Дата: 28.01.2023 г.
Час: 16:30

Амбициозният продължава да няма победа през 2023 г. След като стартира новата календарна години с погром от Волфсбург от 0:6, в междинния кръг южняците стигнаха до 1:1 у дома срещу Айнтрахт, който ще е един от основните конкуренти за хората на Кристиан Щрайх за място в Топ 4. Фрайбург е 6-ти и има 31 точки. Аут за домакините са Хьофлер и Салай.

Аугсбург прекъсна дългата серия от осем поредни мача без победа, като през седмицата баварците се наложиха с 1:0 у дома над Борусия Мьонхенгладбах. По този начин играчите на Енрико Маасен се измъкнаха от зоната на изпадащите, като Аугсбург има 18 точки и е на 14-то място в подреждането. Хан, Яго, Оксфорд, Стрьобъл и Варгас са в лазарета на гостите.

Прогноза: Фрайбург - Аугсбург 3:1


Херта Берлин - Унион Берлин
Дата: 28.01.2023 г.
Час: 16:30

По всичко личи, че и през настоящия сезон Херта ще е активно замесен в борбата за оцеляване. В предишния кръг столичани допуснаха втора поредна загуба и общо девета до момента. Този път "старата дама“ беше унижена с 0:5 у дома от Волфсбург. Херта е на предпоследното 17-то място и има 14 точки. Аут за голямото градско дерби са Еюке, Йоветич, Кени, Нсона и Рогел.

Унион пък записа втора поредна победа, като и този път "железните“ стигнаха до обрат, но на гости на новака Вердер за крайното 2:1. Така възпитаниците на Урс Фишер продължават да са в битката за участие в Шампионската лига, като в момента Унион е на 2-ро място в класирането, с актив от 33 точки, на три от лидера Байерн. Мачиевски, Мьовалд и Торсби са с травми.

Прогноза: Херта Берлин - Унион Берлин 1:2


Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 28.01.2023 г.
Час: 16:30

Хофенхайм прекъсна серията от четири поредни загуби, но в междинния кръг "сините“ отново не спечелиха. Този път Хофе стигна до трудно 2:2 у дома срещу Щутгарт и то след изравнителен гол в 94-ата минута. Така клубът от Зинсхайм няма победа вече в седем последователни мача и заема 13-ото място, с 19 точки. Акпогума е наказан, а с контузии са Брун Ларсен, Прьомел, Щилер и Вогт.

Непостоянните изяви на Борусия Мьонхенгладбах продължи и през седмицата, когато "жребчетата“ допуснаха втора поредна загуба и общо пета за последните си седем мача в първенството. Този път играчите на Даниел Фарке отстъпиха с 0:1 от Аугсбург. Гладбах има 22 точки и е на 9-то място в класирането. Дукуре е аут.

Прогноза: Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Майнц 05 - Бохум
Дата: 28.01.2023 г.
Час: 16:30

Майнц 05 е без победа вече в шест поредни кръга. През седмицата възпитаниците на Бо Свенсон допуснаха гол в добавеното време и отстъпиха с 1:2 у дома от Борусия Дортмунд. "Червените“ са 12-ти и имат 20 пункта. Бургзорг, Буркард и Мустафа са с травми.

Бохум приключи със серията от три поредни победи и в предишния кръг вестфалци отстъпиха с 0:2 на гости на коравия Байер Леверкузен. Поражението остави "сините“ с 16 точки и Бохум отново е под чертата, заемайки 16-то място. Есер, Гамбоа и Стафилидис са контузени за гостите.

Прогноза: Майнц 05 - Бохум 1:1


Вердер Бремен - Волфсбург
Дата: 28.01.2023 г.
Час: 16:30

Вердер се представяше много добре през есента, но сега северняците са в серия от четири поредни загуби. В междинния кръг "бременските музиканти“ допуснаха обрат за крайното 1:2 у дома от Унион Берлин. Вердер е с 21 точки, като вече се свлече до 11-ото място в подреждането. Агу и Шмид са аут.

Волфсбург започна да набира скорост и "вълците“ завършиха 2022 г. в серия от четири поредни победи и общо девет последователни двубоя без поражения. Тази поредица се увеличи и през новата година, когато играчите на Нико Ковач размазаха с 6:0 доскорошния лидер Фрайбург, а през седмицата "вълците“ унижиха и Херта за крайното 0:5. Волфсбург е на 7-ото място в подреждането, като тимът има 29 точки и е на два пункта от зона "Шампионска лига“. Брекало, Шулце и Нмеча са контузени.

Прогноза: Вердер Бремен - Волфсбург 2:3


Шалке 04 - Кьолн
Дата: 29.01.2023 г.
Час: 16:30

Новакът Шалке 04 инкасира 12-та загуба от началото на сезона. Този път "кралскосините“ бяха размазани у дома от РБ Лайпциг с 1:6. Поражението остави рурския клуб на последното 18-то място, като Шалке е с незавидните 9 пункта. Хеекерен, Колодзейчак, Крал, Уеджан, Полтер, Тауер, Ван ден Берг и Салазар продължават да са в лазарета на домакините.

Гол в последните секунди лиши Кьолн от сензационна победа на гости на гранда Байерн Мюнхен, а двубоят завърши 1:1. "Козлите“ имат 21 пункта и са на 10-та позиция в таблицата. Наставникът Щефен Баумгарт не може да разчита на Андерсон, Дайц, Килиан, Лимниос, Педерсен и Ут.

Прогноза: Шалке 04 - Кьолн 1:3


Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд
Дата: 29.01.2023 г.
Час: 18:30

След като започна сезона по кошмарен начин, отборът на Байер Леверкузен посъбра инерция и "аспирините“ вече са в серия от пет поредни победи. В предишния кръг играчите на Чаби Алонсо се наложиха с 2:0 над Бохум. Байер има 24 точки и е на 8-мо място в колоната. Езе у аут за домакините.

Борещият се за място в Топ 4 тим на Борусия Дортмунд не завърши по-добър начин предходната календарна година, като "жълто-черните“ допуснаха две поредни загуби. 2023 г. обаче започна с два драматични, но заслужени успех за хората на Един Терзич, в които BVB срази с 4:3 у дома Аугсбург, а през седмицата се наложи с 2:1 над Майнц 05 след победен гол в 94-ата минута. Дортмунд е на 5-то място и има 31 точки. Мюние и Мори са с травми.

Прогноза: Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
494