Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - РБ Лайпциг
Дата: 24.01.2023 г.
Час: 19:30

Новакът Шалке 04 инкасира 11-та загуба от началото на сезона. Този път "кралскосините“ очаквано отстъпиха с 0:3 на гости на амбициозния Айнтрахт. Поражението остави рурският клуб на последното 18-то място, като Шалке е с незавидните 9 пункта. Хеекерен, Колодзейчак, Крал, Уеджан, Полтер, Тауер, Ван ден Берг и Салазар продължават да са в лазарета на домакините.

Амбициозният отбор на РБ Лайпциг се преобрази, откакто Марко Розе застана начело на "червените бикове“. До момента специалистът записа седем победи, четири ремита и само една загуба. В първия си мач за 2023 г. Лайпциг отново оказа сериозен отпор на хегемона Байерн Мюнхен и направи 1:1 у дома с гранда. "Червените бикове“ са 5-ти и имат 29 точки. Гулаши и Нкунки са аут.

Прогноза: Шалке 04 - РБ Лайпциг 1:4


Херта Берлин - Волфсбург
Дата: 24.01.2023 г.
Час: 21:30

Борещият се за оцеляване отбор на Херта започна лошо новата календарна година и в първия си двубой за 2023 г. "Старата дама“ отстъпи с 1:3 на гости на Бохум, който ще е един от основните претенденти на столичани за място в елитната дивизия. Поражението остави Херта с 14 точки, а тимът е на предпоследното 17-то място. Еюке, Йоветич, Нидерлехнер и Нсона са контузени.

Волфсбург започна да набира скорост и "вълците“ завършиха 2022 г. в серия от четири поредни победи и общо осем последователни двубоя без поражения. Тази поредица се увеличи и през новата година, когато играчите на Нико Ковач размазаха с 6:0 доскорошния лидер Фрайбург. Волфсбург се изкачи до 7-ото място в подреждането, като тимът има 26 точки и е на четири пункта от зона "Шампионска лига“. Отавио, Брекало и Нмеча са аут.

Прогноза: Херта Берлин - Волфсбург 0:2


Хофенхайм - Щутгарт
Дата: 24.01.2023 г.
Час: 21:30

Хофенхайм приключи предходната календарна година в серия от три поредни загуби, която нарасна на четири. В първия си двубой за 2023 г. "сините“ отстъпиха за крайното 1:3 на гости на Унион Берлин и то след допуснат късен обрат. Хофе остава с 18 точки, като вече е на 15-то място, и е на дистанция от три пункта от зоната на изпадащите. Акпогума, Брун Ларсен, Кабак и Прьомел са отсъстващи за домакините.

Щутгарт редуваше победите със загуби, а в предишния кръг "швабите“ записаха равенство от девет кръга насам. Възпитаниците на Бруно Лабадия направиха 1:1 у дома срещу Майнц 05. В момента южняците остават на 16-ото място, което дава право на бараж за оставане в Бундеслигата, като имат 15 точки. Соса, Улрих и Загаду са с травми.

Прогноза: Хофенхайм - Щутгарт 1:1


Майнц 05 - Борусия Дортмунд
Дата: 25.01.2023 г.
Час: 19:30

След трите последователни загуби сега Майнц 05 е в серия от две поредни ремита. В предишния кръг "червените“ направиха 1:1 на гости на Щутгарт. Селекцията на Бо Свенсон е с 20 пункта и е на 12-та позиция в таблицата. Бургзорг, Буркард и Мустафа са контузени, а Кор е наказан.

Борещият се за място в Топ 4 тим на Борусия Дортмунд не завърши по-добър начин предходната календарна година, като "жълто-черните“ допуснаха две поредни загуби. 2023 г. обаче започна с драматичен, но заслужен успех за хората на Един Терзич, в който BVB срази с 4:3 у дома Аугсбург. Двубоят ще се запомни и с официалния дебют на Себастиан Алер, който през лятото беше диагностициран с рак, но успя да пребори коварната болест. Дортмунд има 29 точки е 6-ти. Белингам е наказан, а Мюние и Мори са с контузии.

Прогноза: Майнц 05 - Борусия Дортмунд 1:2


Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 25.01.2023 г.
Час: 21:30

Лошата форма на Аугсбург продължи и през новата календарна година, когато баварците отстъпиха с 3:4 на гости на Борусия Дортмунд. Въпреки добрата си играла, в която Аугсбург на три пъти изравняваше, играчите на Енрико Маасен не успяха да спечелят нищо от мача. Загубата остави южняците с 15 точки, а тимът е на спасителното 15-то място, непосредствено над опасната зона. Хан, Яго, Оксфорд, Стрьобъл и Варгас са в лазарета на домакините.

Борусия Мьонхенгладбах започна 2023 г. със загуба с 2:3 у дома от Байер Леверкузен. "Жребчетата“ продължават да са непостоянни в изявите си и да редуват силни със слаби мачове. Гладбах е на 8-мо място и има 22 точки. Треньорът Даниел Фарке не може да разчита на Дукуре и Щиндъл.

Прогноза: Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Байер Леверкузен - Бохум
Дата: 25.01.2023 г.
Час: 21:30

След като започна сезона по кошмарен начин, отборът на Байер Леверкузен посъбра инерция и "аспирините“ вече са в серия от четири поредни победи. В предишния кръг играчите на Чаби Алонсо се наложиха с 3:2 на гости на амбициозния Борусия Мьонхенгладбах. Байер има 21 точки и е на 9-то място в колоната. Арангис и Шик са с травми за домакините.

Борещият се за оцеляването си отбор на Бохум завърши предходната календарна година с две поредни победи, а "сините“ започнаха с успех и новата 2023 г. В предишния кръг рурци сразиха с 3:1 Херта. Бохум се измъкна от опасната зона и вече е на 14-то място, като има 16 точки. Есер, Гамбоа, Граве и Стафилидис са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен - Бохум 2:1


Фрайбург - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 25.01.2023 г.
Час: 21:30

Амбициозният Фрайбург инкасира втора поредна загуба като гост. Този път възпитаниците на Кристиан Щрайх бяха буквално унизени за крайното 0:6 при визитата им на Волфсбург. Поражението остави южняците с 30 точки, а Фрайбург е на 4-то място в подреждането. Салай и Езеквем са аут.

Айнтрахт се изкачи до 2-ото място във временното класиране, след като в предишния кръг "орлите“ постигнаха девети успех на сметката си до момента. Играчите на Оливер Гласнер се наложиха очаквано с 3:0 над последния Шалке 04. Айнтрахт има 30 точки, с колкото са още Унион Берлин и Фрайбург, но показателите им са по-добри. С травми за гостите са Ааронсон, Ебимбе и Вайнг.

Прогноза: Фрайбург - Айнтрахт Франкфурт 2:3


Вердер Бремен - Унион Берлин
Дата: 25.01.2023 г.
Час: 21:30

Новакът Вердер претърпя истинско крушение в първия си мач за 2023 г. Северняците инкасираха трета поредна загуба, отстъпвайки с изразителното 1:7 на гости на Кьолн. Поражението остави Илия Груев и компания с 21 точки, а "бременските музиканти“ са на 10-то място в класирането. Отсъстващи за домакините са Агу и Шмид.

Коравият отбор на Унион Берлин прекъсна серията от три поредни мача без победа и в предишния кръг "железните“ стигнаха до пълен обрат при домакинството си на Хофенхайм за крайното 3:1. Така възпитаниците на Урс Фишер имат 30 точки и са на 3-та позиция в колоната. Аут за столичани са Шафер и Торсби.

Прогноза: Вердер Бремен - Унион Берлин 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
601