Нагелсман: Ще ме питат, дали съм пиян, ако не купим вратар


Н. Гавазов

 Нагелсман: Ще ме питат, дали съм пиян, ако не купим вратар

Старши -треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман се изказа остро за ситуацията с вратарите на мюнхенци след контузията на основния вратар на тима Мануел Нойер, който е аут поне до края на настоящия сезон. Германският наставник също изрази подкрепата си за Свен Улрайх, който е смятан за основен кандидат за място на вратата на баварците.

"Всички знаят нашата ситуация с вратарите. Със сигурност имаме нужда от вратар, не може и дума да става за обратното. Ако останалите ни вратари си скъсат връзките следващата седмица, какво ще правим?

Тогава много младият вратар, който днес изигра първия си мач за нас ( Йоханес Шенк в приятелски мач със Залцбург) ще трябва да играе в Шампионска лига и Бундеслигата. Тогава всички започваха да ми казват: "Пиян ли си? Защо не подпишеш с вратар?".

Трябва да намерим решение. Вярваме на Улрайх. Той си знае ролята. Ние знаем на какво е способен, Уле знае на какво е способен. Вече му се доверихме на вратата през първата част на сезона, когато Нойер се контузи. Не флиртувах с третия вратар, игра Улрайх.

Уле знае, че трябва да работим върху настоящата ситуация. Това е нашата обща работа – да правим това, което е необходимо за клуба“, заяви Нагелсман.

  Сподели
305