Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд
Дата: 11.11.2022 г.
Час: 21:30

Посредствената форма на Борусия Мьонхенгладбах далеч от дома продължи и през седмицата, когато "жребчетата“ загубиха с 1:2 на гости на борещия се за оцеляване отбор на Бохум. Загубата остави хората на Даниел Фарке с 19 точки, а Гладбах е на 9-то място в класирането. Нойхаус, Зипер, Зомер и Волф са аут.

Борусия Дортмунд записа пета загуба от началото на сезона, като в междинния кръг "жълто-черните“ допуснаха донякъде неочаквано поражение на гости на Волфсбург с 0:2. BVB е с 25 пункта и вече е извън Топ 4, заемайки 6-то място в подреждането. Дауд, Алер, Мюние, Мори, Гитенс и Волф са контузени.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд 2:2


Аугсбург - Бохум
Дата: 12.11.2022 г.
Час: 16:30

Аугсбург записа шести пореден двубой без победа, като този път баварците успяха да измъкнат точка при гостуването си на доскорошния лидер в първенството Унион Берлин за крайното 2:2. Играчите на Маркус Вайнцийрл са 14-ти и имат 15 точки. Дорш, Хан, Базее и Стрьобъл са с травми.

Бохум постигна трета поредна домакинска победа, след като в междинния кръг вестфалци сразиха с 2:1 у дома амбициозния тим на Борусия Мьонхенгладбах. Въпреки успеха, "сините“ остават под чертата и се намират на предпоследното 17-то място с актив от 10 точки. Горалски, Граве и Хайнц са аут.

Прогноза: Аугсбург - Бохум 2:1


Байер Леверкузен - Щутгарт
Дата: 12.11.2022 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен започва лека полека да се съвзема след ужасния старт на кампанията. През седмицата "аспирините“ стигнаха до втори последователен успех и общо четвърти до момента. Селекцията на Чаби Алонсо спечели регионалния сблъсък на гости на Кьолн с 2:1 и то след обрат. Така Леверкузен вече има 15 точки и е на 13-то място в подреждането. Андрих е наказан за домакините.

Щутгарт стигна до трети последователен успех у дома, като в междинния кръг "швабите“ сразиха с 2:1 Херта и то след победен гол в 98-ата минута. Южняците имат 14 точки и успяха да се измъкнат от опасната зона, но остават непосредствено над чертата, заемайки 15-та позиция с актив от 14 точки. Ендо е контузен, а Мавропанос е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен - Щутгарт 2:1


Херта Берлин - Кьолн
Дата: 12.11.2022 г.
Час: 16:30

Гол дълбоко в добавеното време донесе трета поредна загуба за Херта. Този път "старата дама“ отстъпи с 1:2 на гости на Щутгарт, който по всичко личи, че ще е един от основните конкуренти за столичани в битката за оцеляване. Възпитаниците на Сандро Шварц вече са под чертата, като заемат 16-то място и са с 11 пункта. Йоветич, Лий, Нганкам и Нсона са в лазарета на домакините.

Кьолн допусна пета загуба до момента, след като в междинния кръг "козлите“ паднаха с 1:2 у дома от Байер Леверкузен. Играчите на Щефен Баумгарт остават със 17 пункта и са 12-ти. Андерсон, Дайц, Лемперле, Лимниос, Любичич и Ут са аут.

Прогноза: Херта Берлин - Кьолн 1:1


Хофенхайм - Волфсбург
Дата: 12.11.2022 г.
Час: 16:30

Хофенхайм загуби насъбраната инерция и в междинния кръг "сините“ допуснаха второ поредно поражение и шесто до момента. Този път хората на Андре Брайтенрайтер отстъпиха с 2:4 на гости на коравия тим на Айнтрахт. Хофе е 10-ти и има 18 точки. С травми за домакините са Бебу, Дабур, Хюбнер, Филип и Прьомел.

Волфсбург пък постигна трета поредна победа и вече в седем последователни кръга "вълците“ нямат загуба. През седмицата играчите на Нико Ковач сразиха с 2:0 у дома Борусия Дортмунд. Така Волфсбург вече е 8-ми и има 20 точки. Франич, Гилаводжи, Нмеча, Паредес и Шулце са контузени.

Прогноза: Хофенхайм - Волфсбург 2:3


Вердер Бремен - РБ Лайпциг
Дата: 12.11.2022 г.
Час: 16:30

Новакът Вердер инкасира втора поредна загуба далеч от дома и пета до момента. През седмицата "бременските музиканти“ бяха разбити с 1:6 на гости на шампиона и временен лидер Байерн Мюнхен. Северняците остават с 21 точки и са 7-ми в колоната. Агу, Мбом и Велкович са контузени.

Подемът на РБ Лайпциг продължи и през седмицата, когато "червените бикове“ записаха трета поредна победа и вече в седем последователни мача са без загуба. Този път играчите на Марко Розе се разправиха с амбициозния Фрайбург за крайното 3:1 у дома. Лайпциг събра 25 точки и вече е на 5-то място подреждането. Гулаши, Лаймер, Вернер и Гвардиол са аут.

Прогноза: Вердер Бремен - РБ Лайпциг 1:3


Майнц 05 - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 13.11.2022 г.
Час: 16:30

Спадът във формата на Майнц 05 продължи и през седмицата, когато "червените“ допуснаха трета поредна загуба. Този път футболистите на Бо Свенсон отстъпиха с 0:1 на гости на последния в класирането Шалке 04. Майнц остава с 18 точки и е на 11-то място в класирането. Лайш и Мустафа продължават да са контузени.

Айнтрахт записа втора поредна победа и осма до момента. В междинния кръг "орлите“ надиграха с 4:2 у дома Хофенхайм. Играчите на Оливер Гласнер са 4-ти и имат 26 точки. Бута, Хасебе и Ленц са с травми за гостите.

Прогноза: Майнц 05 - Айнтрахт Франкфурт 0:2


Фрайбург - Унион Берлин
Дата: 13.11.2022 г.
Час: 18:30

Серията от три поредни победи за Фрайбург приключи през седмицата, когато играчите на Кристиан Щрайх отстъпиха с 1:3 на гости на РБ Лайпциг, който се очертава като един от основните конкуренти на южняците за място в Топ 4. Фрайбург е 3-ти и има 27 точки в актива си. Езеквем, Гулде, Киерех и Шмид са извън сметките на домакините.

Доскорошният лидер Унион Берлин не успя да спечели във втори пореден двубой. Този път столичани завършиха 2:2 у дома срещу Аугсбург. "Железните“ на два пъти повеждаха в резултата, но не успяваха да запазят преднината си. Играчите на Урс Фишер са 2-ри и имат 27 точки заради по-добрата си голова разлика спрямо предстоящия опонент. Кедира е наказан, а Рьонов и Шафер са контузени.

Прогноза: Фрайбург - Унион Берлин 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
511