Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата

Волфсбург - Борусия Дортмунд
Дата: 08.11.2022 г.
Час: 19:30

Волфсбург започна да набира скорост и в предишния кръг "вълците“ записаха втора поредна победа и вече в шест последователни двубоя играчите на Нико Ковач са без загуба. Този път Волфсбург се разправи с Майнц 05 за крайното 3:0. Тимът вече има 17 точки и е на 11-то място в класирането. Франич, Гилаводжи, Крузе и Паредес са аут.

Борусия Дортмунд записа трета поредна победа и общо осма до момента. В предишния кръг "жълто-черните“ не затрудниха у дома с опашкаря Бохум, надигравайки го с 3:0. BVB са 4-ти и имат 25 пункта, като са на три точки от върха. Дауд, Алер, Гитенс, Мюние, Шулц и Волф са с травми.

Прогноза: Волфсбург - Борусия Дортмунд 1:2


Бохум - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 08.11.2022 г.
Час: 21:30

Бохум допусна втора поредна загуба и общо десета от началото на сезона. В предишния кръг "сините“ отстъпиха с 0:3 от Борусия Дортмунд, а поражението остави вестфалци под чертата. Бохум има 7 точки и е на предпоследното 17-то място. Асано, Горалски, Граве и Йохансон са аут.

Борусия Мьонхенгладбах прекъсна серията от две последователни загуби и в последния си мач от първенството "жребчетата“ сразиха с 3:1 у дома Щутгарт. Така селекцията на Даниел Фарке събра 19 пункта и засега Гладбах е на 8-мо място. Итакура, Нойхаус, Зомер и Волф са в лазарета на гостите.

Прогноза: Бохум - Борусия Мьохнегладбах 2:3


Щутгарт - Херта Берлин
Дата: 08.11.2022 г.
Час: 21:30

Съставът на Щутгарт инкасира трета поредна загуба като гост и общо шеста от началото на сезона. В последния си мач от Бундеслигата "швабите“ отстъпиха с 1:3 от Борусия Мьонхенглабах. Южняците са под чертата, като са 16-ти и имат 11 точки. Милот и Айдонис са аут.

Херта записа трета загуба за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "старата дама“ отстъпи с 2:3 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Играчите на Сандро Шварц изоставаха с три гола, като успяха да намалят пасива си, но за повече силите на столичани не стигнаха. Херта е 15-ти и има 11 точки. Дардай, Йоветич, Нганкам и Нсона са контузени.

Прогноза: Щутгарт - Херта Берлин 1:1


Кьолн - Байер Леверкузен
Дата: 09.11.2022 г.
Час: 19:30

Кьолн допусна трета поредна загуба като гост и общо четвърта на сметката си до момента. В предишния кръг "козлите“ отстъпиха с 0:2 на гости на Фрайбург, а поражението остави селекцията на Щефен Баумгарт със 17 точки, а Кьолн е 12-ти. Кадровите проблеми за домакините са свързани с контузиите на Андерсон, Дайтц, Лемперле, Лимниос, Любичич и Ут.

Байер Леверкузен записа едва трети успех от началото на кампанията, но за сметка на това "аспирините“ размазаха с 5:0 у дома лидера Унион Берлин. Победата помогна на предвождания от Чаби Алонсо клуб да се измъкне от зоната на изпадащите, като в момента Байер е 14-ти и има 12 точки. Азмун и Виртц са аут.

Прогноза: Кьолн - Байер Леверкузен 2:3


Айнтрахт Франкфурт - Хофенхайм
Дата: 09.11.2022 г.
Час: 21:30

Амбициозният отбор на Айнтрахт записа седма победа в актива си, след като в предишния кръг "орлите“ надиграха с 2:1 Аугсбург. Футболистите на Оливер Гласнер имат 23 точки и към момента са 5-ти. Бута, Хасебе и Ленц продължават да лекуват контузии.

Хофенхайм продължава да разочарова напоследък феновете си у дома и в предишния кръг клубът допусна трета последователна загуба на собствен терен. Този път играчите на Андре Брайтенрайтер отстъпиха с 1:3 от РБ Лайпциг. Хофе остава с 18 точки, като е на 9-то място в колоната. Бебу, Дабур, Хюбнер, Филип и Прьомел са аут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Хофенхайм 2:0


РБ Лайпциг - Фрайбург
Дата: 09.11.2022 г.
Час: 21:30

РБ Лайпциг записа шеста победа до момента и първа далеч от дома. В предишния кръг "червените бикове“ сразиха Хофенхайм с 3:1 и се запътиха уверено към Топ 4. Възпитаниците на Марко Розе са 6-ти и имат 22 точки. Гулаши, Клостерман, Лаймер и Вернер са в лазарета на домакините.

Фрайбург се завърна на 2-ото място в класирането, след като в последния си мач в първенството южняците записаха трета поредна победа и общо осма до момента. В предишния кръг селекцията на Кристиан Щрайх се наложи с 2:0 над Кьолн. Фрайбург има 27 пункта и е на точка зад лидера Байерн Мюнхен. Езеквем, Гулде, Киерех и Шмид са аут.

Прогноза: РБ Лайпциг - Фрайбург 2:2


Шалке 04 - Майнц 05
Дата: 09.11.2022 г.
Час: 21:30

По всичко личи, че Шалке 04, който е със статут на новак през настоящия сезон, ще се бори до последно за мястото си в елитната дивизия. Първите 13 кръга на кампанията се оказаха кошмарни за "кралскосините“, които се намират на последното 18-то място с актив от 6 пункта. Този път рурци инкасираха седма последователна загуба, отстъпвайки с 1:2 от Вердер. Сисе, Ферман, Граймъл, Камински, Уеджа, Ван ден Берг и Салазар са контузени.

Майнц 05 инкасира втора поредна загуба и общо пета до момента. Този път "червените“ отстъпиха с 0:3 от Волфсбург у дома. Селекцията на Бо Свенсон е на 10-то място и има 18 точки. Лайш и Мустафа са контузени.

Прогноза: Шалке 04 - Майнц 05 0:1


Унион Берлин - Аугсбург
Дата: 09.11.2022 г.
Час: 21:30

Сензацията Унион Берлин допусна втора поредна загуба като гост и трета до момента. В предишния кръг "железните“ претърпяха тежко поражение с 0:5 на гости на Байер Леверкузен и по този начин сдадоха лидерското място. Играчите на Урс Фишер са 3-ти и имат 26 точки. Аут за столичани са Рьнов и Шафер.

Аугсбург няма победа вече в пет поредни кръга, като за тази поредица от двубои баварците инкасираха три загуби. В последния си мач от Бундеслигата хората на Маркус Вайнцийрл отстъпиха с 1:2 у дома от Айнтрахт. Аугсбург е 13-ти и има 14 точки. Дорш, Хан, Базее и Стрьобъл са аут.

Прогноза: Унион Берлин - Аугсбург 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
542