Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах - Щутгарт
Дата: 04.11.2022 г.
Час: 21:30

Борусия Мьонхенгладбах инкасира втора поредна загуба и общо четвърта до момента. В предишния кръг "жребчетата“ допуснаха късен обрат при гостуването си на сензационния лидер Унион Берлин за 2:1. Хората на Даниел Фарке допуснаха попадение в 97-ата минута и така остават с 16 точки и са на 11-то място в подреждането. Итакура, Нойхаус, Зомер и Волф продължават да са в лазарета на домакините.

По всичко личи, че и през настоящия сезон Щутгарт ще е активно замесен в борбата за оцеляване. В предишния кръг "швабите“ записаха втори успех на сметката си, като този път се наложиха с 2:1 над Аугсбург и то след победен гол в добавеното време. Южняците се намират непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат спасителната 15-та позиция и са с 11 пункта. Улрайх е аут.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Щутгарт 3:1


Аугсбург - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 16:30

Аугсбург записа четвърти пореден двубой без победа в първенството и втора последователна загуба като гост. Преди седмица баварците отстъпиха драматично след 1:2 срещу Щутгарт и то след допуснат гол в добавеното време. Играчите на Маркус Вайнцийрл са 13-ти и имат 14 точки. Дорш, Груесо, Гумни, Хан, Оксофрд, Речбекай, Базее и Стрьобъл са отсъстващи.

Коравият тим на Айнтрахт Франфкурт допусна четвърта загуба до момента, след като в предишния кръг "орлите“ отстъпиха с 1:2 у дома от Борусия Дортмунд. Възпитаниците на Оливер Гласнер има за какво да съжаляват, тъй като създадоха дузина чисти положения, които обаче бяха парирани от стража на "жълто-черните“. Айнтрахт е 5-ти и има 20 пункта. Бута, Хасебе и Ленц са с травми.

Прогноза: Аугсбург - Айнтрахт Франкфурт 2:3


Борусия Дортмунд - Бохум
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд записа седма победа до момента и втора поред. В предишния кръг BVB показа убийствена ефективност и с два удара във вратата на Айнтрахт отбеляза два гола, с които спечели срещата с 2:1. Най-големият герой за вестфалци беше вратарят Кобел, който спаси всичко възможно. Така "жълто-черните“ имат 22 точки и са на 4-то място в подреждането. Дауд, Алер, Мюние, Мори, Гитенс и Шулц са контузени.

Бохум инкасира девета загуба за сезона, след като преди седмица "сините“ бяха разбити с 0:4 на гости на Волфсбург. Рурският клуб е на предпоследното 17-то място и е със 7 пункта. Асано, Горалски, Граве и Масович са аут.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Бохум 4:0


Хофенхайм - РБ Лайпциг
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 16:30

Хофенхайм не успя да победи съпътстващия с редица кадрови проблеми отбор на Кьолн и в крайна сметка срещата завърши при резултат 1:1. Възпитаниците на Андре Брайтенрайтер са 7-ми и имат 18 пункта. Бебу, Бичакчич, Дабу, Хюбнер, Кабак и Вогт пропускат предстоящия двубой.

Силната серия на РБ Лайпциг на собствен терен продължи и в предишния кръг, когато "червените бикове“ се наложиха с 2:0 над Байер Леверкузен. Играчите на Марко Розе са 6-ти и имат 19 точки. Проблемите за Лайпциг са свързани с представянето далеч от дома, където тимът все още няма спечелен двубой. Гулаши, Хенирхс, Клостерман и Лаймер са извън сметките за визитата в Зинсхайм.

Прогноза: Хофенхайм - РБ Лайпциг 2:2


Майнц 05 - Волфсбург
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 16:30

Серията от две поредни победи за Майнц приключи и в предишния кръг "червените“ бяха разбити с 2:6 на гости на гранда Байерн Мюнхен. Селекцията на Бо Свенсон е на 9-то място и има 18 точки. Лайш и Мустафа са контузени.

Волфсбург няма загуба вече в пет последователни кръга, а преди седмица "вълците“ прекъснаха поредицата от три последователни ремита, когато хората на Нико Ковач разбиха с 4:0 Бохум. Волфсбург е 12-ти и има 14 точки. Франич, Крузе и Паредес са с травми.

Прогноза: Майнц 05 - Волфсбург 1:1


Вердер Бремен - Шалке 04
Дата: 05.11.2022 г.
Час: 19:30

Новакът Вердер прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг "бременските музиканти“ се наложиха с 1:0 над Херта след победен гол в края. Северняците имат 18 пункта и вече са 8-ми в подреждането. Агу и Мбом са отсъстващи.

По всичко личи, че Шалке 04, който е със статут на новак през настоящия сезон, ще се бори до последно за мястото си в елитната дивизия. Първите 12 кръга на кампанията се оказаха кошмарни за "кралскосините“, които се намират на последното 18-то място с актив от 6 пункта. Преди седмица рурци инкасираха шеста последователна загуба, този път от Фрайбург с 0:2. Сисе, Греймъл, Камински, Оуеджан, Ван ден Берг и Салазар са контузени.

Прогноза: Вердер Бремен - Шалке 04 3:1


Байер Леверкузен - Унион Берлин
Дата: 06.11.2022 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен инкасира втора загуба под ръководството на наскоро назначения за треньор на тима Чаби Алонсо. "Аспирините“ паднаха за втори пореден път като гост, отстъпвайки с 0:2 от РБ Лайпциг. Поражението остави Леверкузен с 9 точки, а тимът вече е под чертата, заемайки 16-то място. Азмун и Виртц са аут.

Гол в 97-ата минута върна обратно Унион Берлин на лидерското място Бундеслигата. Този път "железните“ стигнаха до късен обрат у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах за крайното 2:1, за да запишат осми успех до момента. Възпитаниците на Урс Фишер са 26 пункта, като са с точка повече пред Байерн Мюнхен. Мьовалд и Йозтуналъ са контузени.

Прогноза: Байер Леверкузен - Унион Берлин 0:1


Фрайбург - Кьолн
Дата: 06.11.2022 г.
Час: 18:30

Фрайбург записа втора поредна и общо седма победа до момента. В предишния кръг южняците се наложиха с 2:0 като гости над опашкаря Шалке 04. Селекцията на Кристиан Щрайх има 24 точки и е на 3-то място в класирането, като Фрайбург е на два пункта от върха. Езеквем, Гулде и Шмид продължават да са извън сметките на домакините.

Въпреки редицата кадрови проблеми, Кьолн не се даде на Хофенхайм, а двубоят между двата отбора завърши наравно - 1:1. "Козлите“ имат 17 точки и са 10-ти в колоната. Андерсон, Дайц, Лимниос, Любичич и Ут са контузени.

Прогноза: Фрайбург - Кьолн 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
657